Sari direct la conținut

Ambasada SUA il acuza pe ministrul Branzan

Mediafax

Ambasada SUA la Bucuresti a precizat, luni, intr-o declaratie, remisa agentiei Mediafax, privind contactele cu Ministerul Sanatatii, ca ministrul insusi a refuzat sa raspunda scrisorilor si telefoanelor venite din partea ambasadorului pe tema fondurilor pentru masuri anticoruptie in sistemul sanitar.

Potrivit sursei citate, ambasadorul Michael Guest a retras fondurile pe care intentiona sa le aloce ministrului pentru ca nu a reusit sa obtina un angajament ferm al ministrului ca acesta va lupta impotriva coruptiei. Anterior, Ambasada SUA a precizat ca suma ce urma sa fie acordata Ministerului Sanatatii pentru combaterea coruptiei in sistemul sanitar era de 400.

000 dolari, asa cum a declarat ambasadorul Michael Guest intr-un interviu acordat Mediafax, si nu 300.000 dolari, cum a sustinut, duminica, ministrul Ovidiu Branzan. De asemenea, Ambasada SUA a aratat ca, in ceea ce priveste utilizarea fondurilor, exista inca multe probleme „presante si nerezolvate” in sectorul asistentei pentru sanatate, care sunt asociate coruptiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro