Sari direct la conținut

Amenintare cu bomba in stil mafiot

Desteptarea

Vineri dimineata, in jurul orei 7, Sebastian Harabagiu a gasit pe cupola autoturismului o cutie de carton iar pe capota un bolovan. Din cutie se auzea un tic-tac suspect. Pe parbrizul Daciei fusese scris cu vopsea alba „Da-ne banii“, iar pe luneta, „M…istii“.

Imediat, la fata locului au fost prezente forte insemnate, printre care Trupele Anti-Tero ale SRI, trupe DIAS si politisti de la Sectia 2 Politie. Acest lucru nu se petrecea pentru prima data, deoarece proprietarul masinii, Sebastian Harabagiu, mai sesizase o data politia de faptul ca autoturismul ii fusese manjit cu vopsea alba. Politistii au efectuat cercetari dar autorul nu fusese identificat.

De fapt, evenimentul petrecut ieri dimineata era al treilea in ordine cronologica, deoarece usa apartamentului in care locuia Sebastian Harabagiu mai fusese vopsita acum cateva luni, cu doar un singur cuvant: „Boilor“.

Acest lucru i-a dat de gandit familiei Harabagiu, Sebastian si sora sa, Claudia Creanga, declarandu-ne ca ei nu au nici o datorie la nimeni si nu banuiesc pe cineva anume. Trupele Anti-Tero, apartinand SRI, au sosit la fata locului. Timp de o ora, toti cei prezenti au putut admira modul profesionalist in care acesti baieti, peste capul carora pluteste amenintarea mortii, isi fac datoria.

Cu o meticulozitate care la un moment dat parea exagerata, cei doi angajati ai SRI s-au echipat, au instalat aparatura necesara, dupa care au dezamorsat „bomba“. O cutie de carton in care se aflau doua ceasuri al caror ticait putea da impresia unei bombe, de care atarnau doua fire razlete.

N-a fost neglijat nici un amanunt, totul culminand cu rasturnarea „bombei“ de pe cupola, din care au cazut cele doua ceasuri nevinovate. La fel ca si bolovanul de pe capota motorului…Si totusi, „sereistii“ nu s-au multumit cu atat, au controlat in amanuntime autoturismul, l-au pornit. Alarma falsa. De-acum urmeaza ca autoritatile sa descopere autorul amenintarii.

Aceasta este cea de a treia amenintare cu bomba in ultimul timp pe raza municipiului Bacau. A fost mai intai cea de la Primarie, urmata de cea din Gara Bacau, la scurt timp de la evenimentele din 11 martie de la Madrid.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro