Sari direct la conținut

Asigurarile de viata pentru protectia familiei

Ziarul

Unul dintre raspunsurile cele mai potrivite pentru grijile pe care ni le facem zilnic este o asigurare de viata. O asemenea polita ne poate scoate din multe situatii aparent fara iesire.

Asigurarea de viata este o modalitate de protectie financiara a unui individ si a familiei acestuia. Asiguratul poate beneficia de un venit suplimentar pentru un moment dificil din viata, printr-un capital sau printr-o pensie. Pentru familie, asigurarea de viata aduce compensatii in cazul pierderii intretinatorului financiar.

De asemenea, aceasta poate fi cesionata pentru a acoperi datoriile in cazul unor credite bancare.

PROTECTIA OFERITA

Printre riscurile acoperite, in functie de tipul asigurarii si de clauze, se numara cel de supravietuire in cazul unui accident soldat cu invaliditate permanenta, de deces, de pierdere a capacitatii de munca si chiar riscul de a fi spitalizat sau de a suferi interventii chirurgicale.

Evaluarea expunerii la risc se face in functie de mai multe criterii, cum ar fi varsta si sexul asiguratului, starea de sanatate, durata contractului. Pentru stabilirea starii de sanatate se completeaza un chestionar medical, dar asiguratorul poate cere efectuarea unor investigatii complexe.

CLAUZELE CONTRACTULUI

Contractul de asigurare poate contine o clauza de rascumparare partiala cu rambursare, potrivit careia contractantul poate sa primeasca o suma de bani cu titlu de imprumut, a carei valoare sa nu depaseasca valoarea contului. Clauza de cesiune permite transferarea drepturilor conferite de asigurare. Asigurarile de viata pot fi traditionale sau de tip unit-linked.

In categoria celor traditionale intra asigurarea de viata pe termen limitat (acopera doar riscul de deces), asigurarea de viata mixta (acopera si riscul de supravietuire), asigurarea de tip student (economisire pentru perioada de studii a copiilor), asigurarea de tip zestre, asigurarea pentru ipoteca si cea de renta.

In cazul asigurarilor de tip unit-linked, prima este investita in fonduri de investitii puse la dispozitie de catre asigurator, din care asiguratul primeste o cota-parte. Prima de asigurare aferenta unei asigurari de viata pe termen limitat se situeaza in jurul a 3.000.000 de lei pe an. Pentru asigurarea individuala in caz de accident valabila un an, prima minima poate fi de circa 600.000 de lei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro