Sari direct la conținut

Aura Urziceanu va canta jazz pentru romani

Gardianul

Dupa ce organizatorii au tinut secreta una dintre prezentele de la Gala «Cerbului de Aur», ieri s-a confirmat ca romanii vor avea parte de prezenta Aurei Urziceanu, una dintre cele mai valoroase voci ale jazz-ului romanesc.

Aura Urziceanu, una dintre cele mai indragite cantareate romance -emigrata in Canada la mijlocul anilor ’80 – s-a bucurat de mai mult succes in afara tarii decat in Romania.

Daca aici va ramane in istorie colaborarea cu Nicu Alifantis, in SUA ea cucerit celebra sala de concerte din lume, Carnegie Hall din New York, in concertul sau alaturi de Duke Ellington si a mers in turneu prin SUA si Japonia, alaturi de Quincy Jones.

Nenumarate reviste de specialitate – printre care „Downbeat Magazine“ (cea mai prestigioasa revista de jazz), „Toronto Star“, „The New Yorker“, „Star Week“, „New York Times“ – au laudat-o numind-o cea mai buna interpreta europeana de jazz. A castigat Premiul Presei la Festivalul International de Jazz de la Knocke, Belgia.

Aura Urziceanu are una dintre cele mai stralucitoare si expresive voci din muzica contemporana, fiind in acelasi timp si o maestra a improvizatiei vocale, arta foarte importanta pentru o cantareata de jazz. Interpretarile ei sunt definite de o naturalete specifica doar ei.

In intreaga cariera a trecut prin pop, folclor, muzica clasica si jazz, cu nenumarate concerte, aparitii televizate, ilustratii de reclame si altele.

„Aura Urziceanu – virtuoz al improvizatiei vocale in jazz-ul mondial.”

Fusion german la Brasov

Alti invitati de onoare ai festivalului vor fi Flavius&Eurosound Show Band din Germania. Ei vor sustine, inaintea festivitatii de premiere, un recital pe scena din Piata Sfatului. Trupa are in componenta muzicieni valorosi care canta de la rock si pop, la latino, funk, soul si jazz.

Sub numele amintit, trupa a avut turnee in Italia, Spania, Portugalia, Anglia, Austria, Statele Unite, Australia, Argentina.

Liderul trupei este saxofonistul Flavius, care a studiat la o scoala de muzica din Romania si a infiintat „Tanara generatie“, un nume cunoscut iubitorilor muzicii din perioada 1982-1984. Flavius&Eurosound Show Band vor acompania alaturi de alte doua vedete si pe Aura Urziceanu.

Aceeasi formatie va fi gazda invitatilor Noptilor albe de langa Biserica Neagra, de fapt, a lungilor nopti de muzica buna din Barul Aro. Ei vor acompania artisti ca Bodo (Proconsul), Mihai (Bere Gratis), Nicola, Monica Anghel, Andra, Ioan Gyuri Pascu, Nico, Berti Barbera si altii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro