Sari direct la conținut

Autoritatile saudite ‘au gasit’ capul unui ostatic american

BBC

Conform surselor respective capul lui Paul Johnson a fost gasit intr-un frigider in timpul unui raid al politiei intr-un apartament din capitala Arabiei Saudite, Riad.

Johnson a fost rapit de militanti al-Qaeda in luna iunie. Pe un website islamist au fost publicate fotografii facute in timp ce era decapitat.

Johnson era inginer specializat in elicoptere si lucra in Arabia Saudita pentru compania Lockheed Martin.

Familia sa a cerut repetat autoritatilor americane sa afle unde se gaseste corpul neinsufletit.

Raidul din Riad

Capul inginerului american a fost descoperit dupa ce politistii sauditi au intrat cu forta intr-un apartament din capitala, omorand doi presupusi militanti islamisti.

Ministerul de interne a precizat ca alti trei militanti – raniti in timpul atacului -au fost arestati.

Raidul a avut loc in cartierul Regele Fahd si a condus si la arestarea sotiei si copiilor liderului local al organizatiei al-Qaeda, Saleh al-Oufi.

Nu se stie daca Saleh al-Oufi a luat parte la lupta cu fortele de ordine. Conform autoritatilor saudite fortele de ordine au fost atacate pe cand investigau proprietatea respectiva.

Saleh al-Oufi, un fost politist, a devenit seful organizatiei al-Qaeda din Arabia Saudita dupa moartea predecesorului sau, Abdul Azizi al-Muqrin.

Acesta a fost omorat in timpul unui schimb de focuri cu fortele de securitate, care a izbucnit cand a fost depistata o masina cu militanti care incercau sa scape de un cadavru. Se crede ca era cadavrul lui Paul Johnson.

Ulterior, ministerul saudit de interne a precizat ca nu s-a gasit cadavrul inginerului american.

Propaganda

Dupa rapirea acestuia militantii islamisti au dat publicitatii o inregistrare video in care Paul Johnson aparea legat la ochi, iar militantii cereau eliberarea tuturor prizonierilor suspectati de legaturi cu organizatii islamiste contra vietii ostaticului.

Dupa depasirea termenului limita, pe un website islamist au fost publicate imagini inregistrate in timpul decapitarii inginerului american.

Paul Johnson este al doilea civil american care a fost decapitat in Orientul Apropiat anul acesta.

Pe un alt website islamist au fost publicate imagini ale decapaitarii lui Nick Berg, un om de afaceri din SUA.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro