Sari direct la conținut

Bancile evita sa finanteze dezvoltarea buclei locale de telefonie

Ziua

Institutiile financiare autohtone ar trebui sa finanteze operatorii de telecomunicatii in dezvoltarea buclei locale, unul din motive fiind profitabilitatea acestui tip de investitie, a declarat, saptamana trecuta, Varujan Pambuccian, presedintele Comisiei pentru tehnologia informatiei din Camera Deputatilor, la conferinta „Bucla locala”, organizata de FinMedia.

„Romania are deficit de bucla locala (legatura intre o retea si utilizatorii finali de servicii -n.r.) si un excedent de infrastructura (backbone), informeaza Mediafax. Problema cea mai mare este legata de faptul ca exista foarte putin capital venit din partea bancilor romanesti in dezvoltarea buclei locale”, a aratat Pambuccian.

Potrivit acestuia, bucla locala este dezvoltata intr-o mare varietate tehnologica, pe suport de fir din cupru, fibra optica sau radio (wireless), dar acest proces a fost finantat mult prea mult din resursele operatorilor, care au accesat fonduri externe.

„Cred ca institutiile financiare romanesti nu au inteles importanta dezvoltarii buclei locale. Repet, este o investitie profitabila.

De altfel, o firma din Timisoara, al carei domeniu de activitate este realizarea de echipamente pentru operatorii de telecomunicatii, urmeaza sa isi tripleze capacitatea de productie, urmare a cererilor si contractelor incheiate cu mai multi beneficiari”, a mai spus Pambuccian.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro