Sari direct la conținut

Batut crunt, muscat de ciini si amenintat de politisti

Observator de Constanta

• Batut de-aiurea, Marin Ion a fost si amenintat de politistii din Ion Corvin, care i-au pus in vedere sa nu mai calce pe drumeagul buclucas

Un tinar din satul Viile, al comunei constantene Ion Corvin, a fost batut crunt de un vecin de-al lui pentru ca si-a permis sa umble pe ulita proprietate publica. Dupa ce a fost batut bine si muscat de ciine, victima a chemat politia. Stupoare, politistii l-au amenintat tot pe cel batut.

Seara de 12 august a fost pentru Marin Ion din satul Viile una de cosmar. Fiului sau i se facuse rau si a fost nevoit sa cheme ambulanta.

Ca punct de reper s-a dat pe el insusi, spunind ca va iesi in strada. Problema a fost ca, iesit in strada pentru a rezolva o problema, a dat de alta, mult mai grava. Vecinul lui, Gheorghe Ciuciuleaga, a sarit la el cu pumnii si, dupa ce l-a ciomagit bine, agresorul a dat si drumul la ciini, care l-au muscat de picior. Coltii patrupedelor se vad si in prezent.

Motivul agresiunii ar fi fost acela ca Marin Ion i-ar fi calcat pe proprietate, deoarece ulita aceea ii apartine agresorului.

Cind a scapat de bataus si de animalele acestuia, victima a sunat la politie pentru a i se face dreptate. Politistii au venit la fata locului, dar pentru ca Ciuciuleaga le efectueaza lucrari agricole gratuit, nu au intervenit impotriva lui. Mai mult, acestia l-au amenintat pe partea vatamata Marin Ion, spunindu-i ca „daca mai calci pe aici o sa ai de-a face cu mine”.

• Primaria certifica faptul ca ulita este pe domeniul public

Pentru a lamuri lucrurile, ne-am deplasat la Ion Corvin, unde am discutat cu toate partile angrenate in conflict. La primarie am discutat cu primarul Marcela Chirea. Reprezentanta primariei ne-a aratat harta comunei. Aici apare acea mica alee ca fiind parte a domeniului public prin care familia Ion are acces la sosea.

Apoi ne-am deplasat la fata locului. Am vazut cum linga casa agronomului (din fostul C.A.P.), locuinta ce apartine in prezent primariei, se afla casa lui Gheorghe si a Ginei Ciuciuleaga. Intre ele se vede o carare marginita la un capat de casa lui Marin Ion, iar la celalalt de o poarta menita sa limiteze accesul de la sosea inspre locuinta lui Ion.

Reporterii nostri l-au chemat pe Marin Ion, cel agresat. Omul s-a aratat foarte speriat deoarece si dusmanul sau aparuse in poarta. Ca sa vina sa stea de vorba cu noi, omul ocolise aproape 700 de metri, deoarece, neavind acces la ulita, trebuie sa ocoleasca destul de mult prin sat, prin noroaie.

Marin Ion ne-a povestit ca in seara de 12 august avea fiul bolnav, a chemat ambulanta si, ca sa scurteze drumul, astfel incit sa nu-si care copilul prin noroaie, a ales sa iasa pe acea ulita de jumatate de metru. Mergind pe acolo scurteaza cam de 70 de ori drumul catre sosea.

Cind a ajuns la capatul ulitei, l-a intimpinat vecinul lui agresiv, care l-a batut si a pus ciinii pe el.

Marin Ion spune ca a chemat politia. Au venit doi agenti de la Politia Ion Corvin. Cei doi oameni ai legii, spune barbatul agresat, l-au fortat sa declare asa cum voiau ei, iar el a refuzat sa dea vreo declaratie. Dupa ce s-au terminat audierile, politistul Nicu Patrascanu a concluzionat:

„Daca mai calci pe drumul asta, o sa ai de-a face cu mine”. Sotia lui Ion Marin spune ca la plecare, deoarece le-a spus oamenilor legii ca nu este drept cum procedeaza, au fost dracuiti si ea si sotul ei.

Ca sa fim justi si sa ne informam corect, am luat legatura si cu cei doi soti acuzati, Gheorghe si Gina Ciuciuleaga. Acestia au inceput sa zbiere ca atit casa agronomului, cit si casa in care locuiesc sint proprietatea lui si nu lasa pe nimeni sa calce pe acolo.

• Agresorul nu este proprietar nici macar in casa lui, dar este protejat de politisti

Reporterii nostri au intrebat prin sat de ce Ciuciuleaga este protejat de politisti. Satenii ne-au spus ca omul are citeva utilaje agricole pe care le foloseste si pe proprietatile oamenilor legii de aici, la costuri reduse sau chiar gratuit.

Ne-am intors la primarie pentru a verifica inca o data cine este proprietar pentru cele doua imobile invecinate – respectiv casa agronomului si cea in care locuieste familia Ciuciuleaga.

Stupoare. Ciuciuleaga nu este proprietar pe nici unul dintre cele doua imobile. Casa agronomului pe care o revendica este proprietatea primariei (a avut doar o data drept de folosinta deoarece a fost presedintele unei asociatii agricole).

Imobilul, prin metode cit se poate de dubioase, care tin de legea penala, a fost pus gaj la Banca Religiilor (falimentara din cauza creditelor neperformante si a gajurilor neverificate). Mai mult, nici casa in care locuiesc Gheorghe si Gina Ciuciuleaga nu este proprietatea lor. Si aceasta a fost pusa gaj, iar la licitatie a iesit altcineva cistigator.

• „Nu au fost amenintati, doar li s-a pus in vedere”

Am luat legatura si cu a treia parte angrenata in conflictul Ion – Ciuciuleaga. Seful de post din comuna Ion Corvin nu a negat faptul ca lui Marin Ion i s-a spus sa nu mai treaca pe acea ulita ca va avea de-a face cu politia locala. „Nu au fost amenintati, doar li s-a pus in vedere sa nu mai treaca pe acolo”.

Desi situatia este cumva bizara, politistul a spus ca a recurs la acest lucru pentru ca starea conflictuala dintre cele doua familii sa nu capete o amploare si mai mare.

Dupa ce reporterul i-a cerut mai multe explicatii sefului de post, acesta a spus ca: „eu oricum nu sint obligat sa dau relatii la presa”.

Cert este ca Marin Ion s-a adresat Serviciului de Medicina Legala, care urmeaza sa ii elibereze certificat medico-legal, care sa ateste faptul ca a fost batut si muscat de ciini si numarul de zile de ingrijiri medicale necesare refacerii. Apoi, omul il va da in judecata pe agresor, pentru ca instanta sa faca dreptate.

Raul M. GIUGLEA

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro