Sari direct la conținut

Belarus spune că a reținut un agent japonez de informații

HotNews.ro
Belarus și vecinii ei, Foto: Michele Ursi / Alamy / Alamy / Profimedia
Belarus și vecinii ei, Foto: Michele Ursi / Alamy / Alamy / Profimedia

Forțele de securitate din Belarus au reținut un agent japonez de informații despre care se presupune că a observat zonele de frontieră și instalațiile militare ale fostului stat sovietic, a informat miercuri presa din Belarus, relatează Reuters.

Presa a spus că postul de televiziune de stat Belarus 1 a raportat arestarea și au spus că va oferi mai multe detalii joi.

Individul ar fi fost implicat în strângerea de informații despre condițiile sociale și economice din Belarus, punerea în aplicare a inițiativei Chinei „One Belt, One Road” și situația de-a lungul graniței dintre Belarus și Ucraina. Potrivit informațiilor din presă, agentul filma infrastructura militară.

Radio Europa Liberă, finanțat de SUA, a citat televiziunea din Belarus spunând că bărbatul a fost reținut în orașul Gomel, din sud-estul orașului, și a manifestat interes pentru „cele mai largi sfere de interes” din țară.

Bărbatul ar fi predat anterior limba japoneză la o universitate din oraș, orașul natal al soției sale, și a organizat o expoziție de cultură și tradiții japoneze.
El ar fi recunoscut că activitatea sa ar fi putut fi în detrimentul statului belarus.

INTERVIURILE HotNews.ro