Sari direct la conținut

Benzina cu mangan, la statiile SNP Petrom

Gardianul

Anuntata a fi inlocuitoarea benzinei cu plumb (de tipul Premium si Super Plus), noua benzina Eco Premium, fabricata pe baza de mangan, va fi lansata, incepand de maine, pe reteaua statiilor Petrom. Pretul de referinta al noului produs va fi de 26.900 lei pe litru, dar sucursalele companiei pot modifica, in plus sau in minus, cu 5% valoarea acestui pret de referinta.

Nivelul maxim pentru un litru de benzina poate ajunge, astfel, la 28.245 lei.

Astfel, dupa introducerea, in ultimii trei ani, a carburantilor Euro Premium, Euro Diesel si Super Euro Diesel, prin lansarea noului produs, Eco Premium, Petrom isi continua politica sa de aliniere a tuturor carburantilor comercializati la standardele de mediu ale Uniunii Europene.

Cum nu este de neglijat nici faptul ca Eco Premium va contribui la imbunatatirea performantelor motoarelor autoturismelor care nu sunt prevazute cu un catalizator.

De altfel, benzina Eco Premium se va utiliza in exclusivitate pentru alimentarea autoturismelor cu motoare fara catalizator.

Pana la epuizarea stocurilor de Premium si Super Plus cu Plumb, benzina Eco Premium va fi comercializata concomitent cu acestea.

Potrivit legislatiei in vigoare, incepand cu data de 1 ianuarie 2005 va fi interzisa comercializarea, pe teritoriul Romaniei, a carburantilor cu plumb.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro