Sari direct la conținut

BNR intervine masiv pe piata pentru a nu lasa leul sa creasca

Adevarul

Cu toate acestea, dealerii nu estimeaza in continuare variatii importante ale cursului. In urmatoarele luni, euro se va mentine undeva in jurul valorii de 40.900 de lei, sustin acestia. Explicatia pentru actuala tendinta de scadere a cursului este surplusul de valuta care apare in mod frecvent in lunile de vara.

„De la sfarsitul lui iunie si pana la inceputul lui august, pe piata valutara apar surplusuri care provin de la romanii din strainatate si de la turistii straini. De aceea, cursul are tendinta sa scada. BNR este in situatia de a decide daca accepta sau nu o apreciere a leului.

Insa un curs mai mic al euro stimuleaza importurile si de aceea exista riscul cresterii deficitului comercial”, sustine Radu Craciun, analist financiar la ABN AMRO. In ceea ce priveste dolarul, se constata o apreciere a acestuia care tine pasul cu tendintele de pe plan international.

De la inceputul saptamanii, moneda americana a castigat 69 de unitati in fata leului, in timp ce pentru euro, cresterea a fost de 99 de unitati.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro