Sari direct la conținut

Brian Cox susține că starea cinematografiei este una „foarte prostă” și sugerează un vinovat

HotNews.ro
Brian Cox susține că starea cinematografiei este una „foarte prostă” și sugerează un vinovat
Brian Cox la premiera ultimului sezon al serialului „Succesion” produs de HBO, FOTO: LaPresse / Shutterstock Editorial / Profimedia

Prolificul actor scoțian Brian Cox, foarte apreciat pentru interpretarea sa din serialul „Succesion” de pe HBO, consideră că starea actuală a cinematografiei este una „foarte proastă” și pune situația pe seama unor francize celebre precum Marvel și DC, cele care produc filmele cu supereroi, relatează Variety.

„Ceea ce s-a întâmplat este că televiziunile fac acum ceea ce obișnuia să facă cinematografia”, a răspuns Cox după ce a fost întrebat la Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh despre cum vede situația în care se află acum industria divertismentului.

„Cred că cinematografia este într-o stare foarte proastă. Cred că și-a pierdut parțial locul din cauza elementelor de grandiozitate dintre Marvel, DC și toate lucrurile respective. Și cred, de fapt, că începe să implodeze. Cam pierzi firul poveștii”, a continuat el, potrivit THR.

Cox, în vârstă de 78 de ani, a dat exemplu în acest sens tocmai Deadpool & Wolverine, noul film cu supereroi care a reușit să depășească așa-zisa „oboseală” față de acest gen cinematografic și a obținut încasări spectaculoase în cinematografe.

Însă încasările de peste un miliard de dolari ale filmului nu l-au impresionat pe Cox, câștigătorul a două premii BAFTA decernate de industria cinematografică britanică, a unui Premiu Emmy, a unui Glob de Aur și a două Premii Olivier, acordate pentru cei mai buni actori de teatru.

Dimpotrivă, el susține că, deși filmele cu supereroi „fac mulți bani”, din perspectiva actorului munca devine „diluată” după atâtea lansări de filme și seriale inspirate de benzi desenate. Cox e conștient însă că nu toți actorii îi împărtășesc punctul de vedere.

Brian Cox afirmă că „uită” că a jucat și el într-un film „X-Men”

„Deci a devenit un fel de vreme a petrecerii pentru anumiți actori să facă aceste lucruri. Când știi că Hugh Jackman poate face puțin mai mult, Ryan Reynolds… ei pășesc pe acea cale și e de box office. Ei fac mulți bani. Nu poți contesta asta”, a spus Brian Cox la Edinburgh, referindu-se la cei doi actori principali din Deadpool & Wolverine.

Însă unii dintre fanii filmelor X-Men își vor aminti probabil că și Cox a jucat într-un film X-Men în perioada în care aceste lungmetraje erau produse de 20th Century Fox. Mai mult, actorul scoțian a interpretat chiar rolul lui William Stryker, cercetătorul militar megaloman care i-a dat lui Logan scheletul său din adamantium și l-a creat practic pe Wolverine.

Cox a glumit însă la Festivalul Internațional de Film de la Edinburgh că el uită „adesea” că personajul pe care l-a jucat în filmul X2 din 2003 este cel responsabil de crearea lui Wolverine în universul Marvel.

„Deadpool se întâlnește cu Wolverine, pe care eu l-am creat, dar l-am uitat. De fiecare dată când apar aceste filme, ele mereu au puțin din mine în ele [ca Stryker], iar ei nu mă plătesc niciodată”, a mai spus Cox, cunoscut pentru afirmațiile sale fără menajamente.

Ca întotdeauna, poți citi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta:

INTERVIURILE HotNews.ro