Sari direct la conținut

Ca in reclama de la TVUn muncitor da cu tarnacopul intr-un cablu si jumatate de Bacau ramane pe intuneric

Desteptarea

Jumatate de Bacau a ramas marti fara energie electrica. Motivul avariei a fost distrugerea unui cablu subteran de inalta tensiune. Totul s-a petrecut exact ca in reclama de la coniacul Unirea, in care un muncitor loveste cu un tarnacop un cablu subteran. Numai ca in cazul de fata nu a fost vorba despre o fictiune.

Muncitorul in cauza sapa fundatia pentru un spatiu comercial in Piata Sud cand a lovit cu tarnacopul cablul subteran de 20.000 de volti. Socul electric a produs un zgomot puternic care i-a speriat pe tarabagiii din piata, insa, spre marele sau noroc, muncitorul in cauza nu a patit nimic.

Echipele Electrica au reusit sa remedieze cablul din zona Pietei Sud iar in jurul orelor 20.30, se aflau in zona societatii Hidroconstructia, unde se afla statia de transformare Milcov. Aici au intervenit PRAM-istii, care cu ajutorul unei instalatii computerizate, incercau sa afle zona in care se impuscase cablul.

Se pare ca socul produs de smulgerea primului cablu a determinat o declansare in Statia de Transformare Letea, scotand din functiune cel putin 8 puncte de transformare. A ramas pe intuneric inclusiv Grupul de pompieri militari Constantin Ene.

Pentru ca au fost scoase din functiune mai multe cabluri, Electrica nu a reusit sa realizeze o „bucla”, adica sa conecteze la retea zona ramasa fara curent dintr-un alt punct

Pana a fost remediata abia miercuri dimineata.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro