Sari direct la conținut

Când va fi validată de PNL candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale: „Este foarte important să ne mobilizăm activul de partid”

HotNews.ro
Nicolae Ciuca si Rares Bogdan, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca si Rares Bogdan, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă a anunțat că PNL se reunește săptămâna aceasta în Biroul Permanent, iar în următoarea săptămână va avea loc şi Consiliul Naţional, pentru validarea candidaturii lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale, relatează News.ro. 

Gheorghe Falcă a declarat în emisiunea România Politică de la Prima News că va exista un Consiliu de Coordonare Naţional al PNL, pentru validarea candidaturii lui Nicolae Ciucă la prezidenţiale.

„Nu ştiu dacă pe 7 septembrie, pentru că noi ne vedem săptămâna aceasta în Biroul Permanent şi e destul de repede 7 septembrie. Cred că că următoarea săptămână”, a arătat eurodeputatul PNL.

Gheorghe Falcă a precizat că „este nevoie de un Consiliu Naţional pentru a transmite oferta la nivel naţional, pentru a avea relaţionare cu activul de partid”.

„Totuşi, PNL are peste 1.000 de primari, am pierdut din funcţiile de Consilii Judeţene, dar totuşi suntem pe locul doi, este foarte important să ne mobilizăm activul de partid. În acelaşi timp, eu m-am bazat întotdeauna pe cetăţeni, noi trebuie să comunicăm corect cu cetăţenii, să arătăm exact rolul pe care l-am avut noi la guvernare şi ce vrem să facem pe viitor”, a completat Falcă.

UDMR își va stabili candidatul la prezidențiale pe 6 septembrie

Deputatul UDMR Csoma Botond a declarat luni că UDMR își va stabili candidatul la alegerile prezidenţiale pe 6 septembrie. Deputatul a spus că el crede că liderul Kelemen Hunor va fi candidatul UDMR.

Csoma Botond a precizat că preşedintele formaţiunii este „cel mai adecvat candidat”.

Validarea de către PNL a candidaturii lui Nicolae Ciucă este mai degrabă un pas formal, în contextul în care jurnaliștii de la Snoop.ro au dezvăluit, pe baza datelor oficiale de la PNL, că partidul a alocat 4 milioane de euro din banii primiți de la buget pentru a promova cartea „Un soldat în slujba țării”, a președintelui liberal Nicolae Ciucă, până în noiembrie, pentru creșterea notorietății lui Ciucă. 

Din acești bani, au fost cheltuiți deja, a spus PNL, 2 milioane de euro în perioada mai-iulie.

Într-un congres care a avut loc sâmbătă, 24 august, Marcel Ciolacu a primit sprijinul PSD pentru a candida la alegerile prezidențiale

Și Mircea Geoană a spus duminică, într-o emisiune la Digi24, despre candidatura sa la prezidențiale că la nivel personal decizia este luată, dar că va face un anunț în acest sens în perioada „imediat următoare”. 

Alegerile prezidențiale din acest an se vor desfășura după următorul calendar: 

  • primul tur în data de 24 noiembrie
  • al doilea tur în data de 8 decembrie.
INTERVIURILE HotNews.ro