Sari direct la conținut

„Candidat” spre puscarie

Gazeta de Oradea

Dorel Ungur e unul din cele mai cunoscute personaje din zona orasului Salonta si chiar a partii de sud a judetului. Implicat in afaceri imobiliare, agricole si cu petrol, Ungur e socotit cel mai bogat om din sudul Bihorului. Afaceristul se pretinde azi unul din apropiatii PSD.

Exista chiar voci care sustin ca intre el si secretarul PSD Bihor, Ioan Bercea, s-au consilidat trainice relatii de prietenie si nu numai. In speranta ca va scapa de problemele cu Justitia, Dorel Ungur si-a „cumparat” un loc eligibil pe lista de candidati a PSD la Consiliul Judetean.

Insa datorita problemelor pe care le are „candidatul la puscarie”, PSD Bihor risca sa-si „sifoneze” serios imaginea.

In data de 6 august 2003., in jurul orelor 17.00, cand patronul acesteia, Mihai Deac, se afla la intersectia strazilor Sarkadului si Aradului, in apropierea sa a oprit brusc masina lui Dorel Ungur. Conform declaratiilor din dosarul de cercetare penala, acesta a coborat din autoturism avand in mana o bata de baseball si s-a repezit la Deac, care a fugit spre terasa firmei «CHIRA IMPEX».

Ungur l-a urmarit si l-a lovit cu pumnul si cu bata de baseball. ” M-a amenintat in repetate randuri si, cand fugeam sa scap de loviturile cu bata de baseball, m-a amenintat ca-mi omoara toata familia. De asemenea, i-a amenintat pe furnizorii mei ca daca imi mai dau marfa, ii aranjeaza el” – a declarat ziaristilor Mihai Deac, victima maharului pesedist al Salontei.

In urma plangerii penale depuse la Parchetul de pe langa Judecatoria Salonta, cazul a fost repartizat, pentru cercetari, sefului Formatiunii de Ordine Publica din cadrul Politiei Salonta, comisarul Ioan Leucuta. Insa relatiile lui Dorel Ungur au facut ca, dupa mai bine de 7 luni, politistii sa bata pasul pe loc cu cercetarile.

Daca din partea politistilor maharul Salontei nu pare sa aiba probleme, numarul de zile de ingrijiri medicale al victimei sale ii creeaza cosmaruri lui Ungur.

Conform certificatului medico-legal nr 2333/Ia/977/7 august 2003, intocmit de dr Gabriel Mihalache, medic legist sef al Serviciului de Medicina Legala Bihor, „…fata de cele de mai sus, se modifica numarul de ingrijiri medicale la un total de 55 zile socotite de la data agresiunii”.

Efectul acestei schimbari neasteptate a fost, conform informatiilor noastre, confirmate si de victima, schimbarea incadrarii juridice a acuzatiei pentru care Dorel Ungur este cercetat penal, din vatamare corporala in tentativa de omor, ca urmare a faptului ca in urma loviturilor primite, Mihai Deac s-a ales cu hipoacuzie (surditate).

Ca urmare, dosarul cauzei a fost mutat la Parchetul de pe langa Tribunalul Bihor, cercetarile fiind coordonate de procurorul Demian. Sperand ca isi va salva pielea, dupa cum au confirmat si liderii PSD Bihor cu prilejul conferintei de presa din 23 martie a.c., Dorel Ungur si-a „cumparat” un loc eligibil pe lista de candidati a PSD la Consiliul Judetean.

In ziarul „Informatia de Vest” din 24 martie a.c., el este mentionat alaturi de nume sonore ale filialei locale a partidului de guvernamant.

„Printe pesedistii propusi pentru functiile de consilieri judeteni se numara Teodor Maghiar, Ioan Mintas, Florian Serac, Silviu Odobasian, Alin Popa, Savan Horia Decebal, Ioan Mocan, Roman Ioan, Dorel Ungur, Ioan Igna, Ioan Chelemen, Mihai Toderici, Lucian Chindlea, Florian Pavel,etc.” – se spune in finalul articolului intitulat „Pesedistii ataca Primaria cu Mang”.

Cu un candidat ca si Dorel Ungur, cercetat pentru tentativa de omor, si Florian Serac, client al Parchetului National Anticoruptie, PSD Bihor va castiga fara probleme alegerile locale, nu-i asa, domnule Nastase? Intrucat afaceristul salontan a cerut „colaboratorilor” sai din Justitie sa comita ilegalitati pentru a afla chestiuni compromitatoare despre victima sa, vom reveni asupra

acestui subiect, care continua sa faca valuri in mediile politice si de afaceri bihorene.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro