Sari direct la conținut

Ce face romanul cand se plictiseste? Salveaza matePisica pe acoperisul fierbinte

Desteptarea

De cinci zile, linistea pensionarilor dintr-un bloc vecin cu Teatrul de Vara a fost spulberata de o pisica. Aceasta a aterizat, nu se stie cum, dar se banuieste ca la mijloc ar fi pofta ei de vrabiute si porumbei, pe acoperisul ondulat al cladirii. Miorlaiturile bietei mate infometate se auzeau de departe.

Pentru pensionarii din zona, pisica exilata a ajuns subiect mai fierbinte decat intretinerea, scumpirile si chiar campania electorala. Ieri, cativa dintre ei s-au hotarat sa curme chinul pisicii si au chemat pompierii in ajutor. Cu cateva minute inainte de a sosi masina pompierilor, doi tineri curajosi au escaladat pe rand peretele dantelat al teatrului. Fara succes, insa.

Nu au putut urca pe acoperis. In cele din urma, si numai pentru binele ei, unul dintre tineri a recurs la pietre pentru a o speria. Intre bolovani si „haul” de sub ea, pisica a ales a doua varianta, mizand pe cele noua vieti pisicesti si darul de a ateriza mereu in picioare. Pensionarii s-au mobilizat rapid.

In cateva secunde a aparut un cearsaf, dar acrobata nu l-a atins decat cu picioarele din spate, s-a rostogolit pe beton si dusa a fost, trecand la o palma de rotile unei masini in viteza. Salvatorii felinei au rasuflat usurati. „Ne-a fost tare mila de ea, povesteste Gheorghe Jamneala. De vineri ne tot uitam la ea si ii urmarim chinul. Orice viata este scumpa.

Eu mi-am riscat viata cu opt ani in urma ca sa-mi salvez pisoiul, catarat in varful unui stejar”. In bucuria generala, cineva s-a gandit totusi sa-i intoarca din drum pe pompieri: „cazul” era rezolvat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro