Sari direct la conținut

Cetatenii din Brasov se trezesc cu ursii la usa

Romania Libera

Ursii sunt numiti „gunoieri” si in general nu sunt periculosi. Marius Dogaru, in varsta de 35 de ani, impreuna cu prietenul sau Ebrahim Fewaz, in varsta de 43 de ani, si de un tanar au plecat cu treburi de acasa. Cine se gandea ca la ora 4.30 te poti intalni cu ursul chiar in scara blocului?! Cele trei persoane au devenit o prada usoara pentru ursi.

Daca nu ar fi avut sange rece cei trei si-ar fi pierdut viata in labele ursilor. Din fericire acestia s-au refugiat in casa scarii blocului si au fost obligati, dupa o scurta lupta cu ursii, sa se baricadeze. Cu toate acestea Marius Dogaru s-a ales cu o „dislocare de sold” si „o fisura de rotula” in timp ce Ebrahim Fewaz doar cu un „traumatism cranian deschis”.

Cei doi se afla internati la Spitalul Judetean Brasov fiind in afara oricarui pericol. Prezenta ursilor la containerele de gunoi amplasate in apropierea blocurilor situate chiar la marginea padurilor care imprejmuiesc Brasovul nu este o noutate. Ursii care vin seara de seara la containerele din str. Jepilor din Valea Cetatii au devenit adevarate vedete.

Atat pentru turisti, cat si pentru anumite posturi de televiziune. Acesti ursi sunt nu de putine ori hraniti de catre turisti cu eugenia si biscuiti. Cei care locuiesc in zona au adevarate albume foto cu ursii gunoieri. Ba mai mult, unii dintre acestia poarta nume, cum ar fi „Mormaila” sau „Blanita”.

Acesta din urma este un adevarat animator pentru turisti deoarece ii place sa umble pe zidurile care imprejmuiesc containerele de gunoi dupa care se rostogoleste de pe acestea. In schimbul acestor mici acrobatii este rasplatit cu dulciuri. Cu toate ca ursii sunt salbatici suta la suta ei nu au fost periculosi si nu au atacat pe nimeni.

Daca ursii din cartierul Valea Cetatii au fost mai cuminti, nu acelasi lucru se poate spune despre cei care vin pe str. Molidului. Probabil intre acestia exista si o ursoaica cu pui si este cunoscut ca aceasta devine agresiva cand simte prezenta omului in preajma.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro