Sari direct la conținut

Clinton il sustine pe Kerry

BBC

A inceput Conventia Nationala a Partidului Democrat, eveniment care va culmina cu desemnarea oficiala a lui John Kerry drept candidat la presedintie.

Sondajele de opinie arata ca acesta se afla umar la umar cu presedintele in functie, George W. Bush, iar politicianul democrat lasa inca impresia ca este prea putin cunoscut de alegatori.

John Kerry va ajunge abia miercuri la Boston, din cauza unei alte manifestari electorale, in statul Florida.

„Iau cu mine in Boston sperantele si visele voastre. Impreuna vom construi o America mai puternica si care va fi din nou respectata”, a spus John Kerry.

Sustinere

Aflat deja la Boston, Al Gore, vicepresedinte in vremea administratiei Clinton si invinsul lui Bush de acum 4 ani, le-a cerut colegilor de partid sa dea dovada de unitate.

„Vreau ca aceia dintre voi care au fost dezamagiti de rezultatul din 2000 sa-si aduca aminte de ce au simtit atunci, dar vreau in acelasi timp sa folositi aminitirile asa cum am facut-o eu, concentrandu-va asupra candidaturilor lui John Kerry si lui John Edwards,” a spus Al Gore.

El a mai spus ca e necesara „o noua conducere care ne va face mai puternici acasa si respectati in strainatate”.

Al Gore a laudat patriotismul lui John Kerry: „A dat dovada de un eroism iesit din comun pe campul de lupta din Vietnam”.

Dar, cel mai intens moment de pana acum l-a reprezentat discursul fostului presedinte, Bill Clinton.

Acesta a fost prezentat de sotia sa, senatorul de New York, Hilary Clinton, care a spus ca dl. Kerry este „un om serios pentru o slujba serioasa”.

„Asta seara va vorbesc ca un simplu cetatean, dornic sa ma alatur voua ca un soldat de infanterie in lupta pentru viitorul partidului,” a spus Bill Clinton.

El a mai spus ca dl. Kerry este „un om curajos care stie sa conduca vasul prin ape involburate” si l-a acuzat pe actualul presedinte republican, George W. Bush ca ar fi izolat tara pe scena internationala.

Anterior, un alt fost presedinte, Jimmy Carter, spusese: „Actiuni unilaterale au izolat SUA de tarile de a caror cooperare avem nevoie in lupta impotriva terorismului. „

Presedintele Partidului Democrat, Terry McAuliffe, a deschis Conventia amintind ca democratii trebuie sa-i convinga pe americani sa SUA vor mai puternice si in interiorul granitelor si in afara lor daca John Kerry va castiga presedintia.

Masuri de securitate

Se asteapta ca peste 100 de oameni sa ia cuvantul in cele patru zile cat va dura Conventia Partidului Democrat.

Ea se desfasoara in conditii de maxima securitate si cu participarea a 5.000 de delegati, 15.000 de invitati si 15.000 de jurnalisti.

Circa 65 de km de drumuri sunt inchise pe parcursul conventiei si au fost inchise si unele statii de metrou. Politia militara pazeste centrul unde are loc conventia.

Oficialitatile se tem ca organizatia al-Qaeda ar putea planui un nou atentat pe teritoriul american pentru a intrerupe procesul electoral.

FBI avertizeaza ca este posibil ca si un grup radical din SUA ar putea incerca sa destabilizeze conventia – posibil aruncand bombe asupra vehiculelor mass-media.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro