Sari direct la conținut

Colegii de Alianta sunt rasplatitiCandidatii PNL si PD la Primaria Bacaului – numiti in CA si AGA la Regia de Apa si CET

Desteptarea

Fostii candidati la primaria municipiului Bacau vor fi instalati in organismele de conducere ale unor unitati aflate in subordinea Primariei: Ovidiu Budeanu (PNL) in Consiliul de Administratie al RAGC, iar Mihai Banu (PD) – in AGA la Termloc. Pe langa aceste nume aproape ca nici nu mai are importanta numirea cumatrului primarului Bacaului in CA la RAGC.

Noua Putere instalata la nivelul municipului Bacau da dovada ca stie sa aiba grija de oameni. Cu conditia ca oamenii sa faca parte din partidul care trebuie. Poate ca numirea pe care Consiliul Local se pregateste sa o faca in sedinta de luni nu ar fi iscat controverse daca nu ar fi fost la mijloc nume cunoscute pentru slaba calitate manageriala.

Cel putin, numirea lui Ovidiu Budeanu in Consiliul de Administratie la Regia Autonoma de Gospodarie Comunala (RAGC) este cat se poate de suspecta. Asta pentru ca Budeanu detine si societatile Onsal si Onedil, firmele care au monopolul caldurii si apei in Onesti.

In aceste conditii nu este de mirare ca prin Bacau se vorbeste de existenta unui targ politic incheiat intre cele trei partide care formeaza coalitia (PUR – PNL – PD), potrivit caruia Budeanu ar urma sa primeasca in scurt timp sefia RAGC-ului iar Mihai Banu pe cea a CET-ului, iar numirile in cele doua functii nu ar fi decat un pas spre acest tel.

Tot in Consiliul de Administratie de la RAGC urmeaza sa fie numit Constantin Apostol, directorul general al Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord Est, nimeni altul decat cumatrul primarului Romeo Stavarache, cu care este si asociat in cel putin o firma. De cealalta parte, in AGA la CET, pe langa Mihai Banu vor fi numiti doi consilieri PUR – Roxana Mironescu si Petru Munteanu.

Interesant este faptul ca in expunerea de la hotararea prin care Mihai Banu este numit in AGA la CET se specifica si motivul: „In vederea imbunatatirii actului de decizie“. In cazul in care au vrut sa fie ironici, au reusit.

Cine sunt cei doi?

Mihai Banu – a candidat pentru PNL in 2000 la Primaria Bacau iar anul acesta pentru PD. A obtinut mai putine procente decat partidul, ceea ce spune foarte multe despre perceptia sa publica. A fost acuzat ca, sub conducerea sa, firma Agribac – cea mai prospera unitate agro zootehnica a judetului – a dat faliment.

Banu a negat faptul ca din cauza sa s-ar fi produs dezastrul, dar a fost contrazis de raportul expertilor care au scos in evidenta „managementul defectuos“. Ferme intregi, cu tot cu animale, imobile valoroase, bunuri ale Agribac au fost scoase la licitatie pentru a acoperi pagubele.

De asemenea, a mai fost acuzat ca ruina Agribac i-a adus lui si familiei sale beneficii: cinci spatii comerciale cu vadul cel mai bun ar fi trecut din proprietatea societatii falimentare in proprietatea clanului Banu printr-o inginerie financiara.

Ovidiu Budeanu – la inceputul anilor ‘90 a fost implicat intr-un joc piramidal, care s-a prabusit lasand multi deponenti fara sume importante in valuta. Budeanu a avut de castigat financiar si nu a fost niciodata tras la raspundere pentru ca in fata erau oameni de paie care i-au asigurat o retragere onorabila.

A fost desemnat candidatul la Primaria Bacau al PNL iar in campania electorala a fost acuzat ca nu-si plateste datoriile catre buget. S-a spus atunci ca firmele la care Ovidiu Budeanu sau familia sa sunt actionari au datorii la bugetul de stat de pe peste 200 miliarde lei si datorii la bugetele locale de peste 32 miliarde lei, din care 31 miliarde la bugetul municipiului Onesti.

Este principal actionar la societatile Onedil si Onsal din Onesti, firme care detin monopolul pe caldura si apa onestenilor.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro