Sari direct la conținut

Corespondentii TVR au fost asimilati diplomatilor

Ziua

Corespondentii TVR in strainatate au fost asimilati personalului de stat trimis in misiune permanenta, ceea ce le da dreptul la indemnizatii, fonduri pentru locuinta, cheltuieli de transport, potrivit unei Hotarari de Guvern (HG) publicate, recent, in Monitorul Oficial.

Personalul care desfasoara activitate in cadrul proiectului „Corespondentii Televiziunii Romane in strainatate” este asimilat personalului trimis in misiune permanenta in strainatate, indiferent daca finantarea proiectului este asigurata din fondurile pentru promovarea imaginii externe a Romaniei sau din surse proprii ale Societatii Romane de Televiziune, se arata in actul normativ, informeaza

Mediafax. HG mentioneaza, in aceasta categorie, redactorii sau reporterii si personalul tehnic. Unele drepturi se acorda si membrilor de familie, in cazul in care cel trimis sta la post mai mult de un an, se arata in HG din 1995.

Potrivit informatiilor de pe site-ul TVR, au fost deschise, „cu ajutorul Guvernului Romaniei”, posturi de corespondent TVR la Washington, Bruxelles, Paris, Berlin, Moscova, Ierusalim, Sofia si Chisinau.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro