Sari direct la conținut

Credit imobiliar de la BCIT

Evenimentul Zilei

Banca Ion Tiriac a lansat la inceputul lunii iunie, creditul imobiliar “Acasa”, destinat cumpararii de locuinte. Creditul poate fi solicitat fie direct de la banca, fie prin intermediul unei agentii imobiliare, a precizat BT. Banca acopera trei sferturi (75%) din valoarea casei ce urmeaza sa fie cumparata. Creditul poate reprezenta orice suma cuprinsa intre 5.000 si 200.000 de euro.

Solicitantul trebuie sa depuna un avans de minimum 25% din valoarea casei. Perioada maxima de creditare este de 15 ani, iar cea minima de 6 ani. Dobinda este variabila si revizuibila la fiecare 6 luni, a precizat banca. Venitul lunar net minim pentru obtinerea unui astfel de credit este echivalent cu 150 de euro.

De exemplu, pentru un venit net de 162 euro, valoarea maxima a creditului care poate fi obtinut pe o perioada de 15 ani si o rata a dobinzii de 10% este de 7.500 euro, cu o rata lunara de 81 euro.

Banca nu solicita garanti si ia in calcul pentru stabilirea sumei care poate fi imprumutata pe linga venitul personal si venitul pe familie fara a fi obligatoriu ca membrii familiei sa locuiasca la aceeasi adresa cu solicitantul.

Clientul are posibilitatea sa ramburseze creditul in avans (partial sau integral) pe tot parcursul perioadei de creditare, fara a i se percepe comisioane dupa cel de-al cincilea an de creditare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro