Sari direct la conținut

Credite cu dobanda avantajoasa pentru crearea de noi locuri de munca

Adevarul

Intreprinzatorii care fac investitii in urma carora sunt create noi locuri de munca pot obtine de la BCR credite cu dobanda avantajoasa – la jumatate din nivelul practicat pe piata (dobanda de referinta anuntata de BNR). Pentru luna iunie, dobanda la astfel de credite este de circa 10,65 la suta. Fondurile, in valoare de 1.

000 de miliarde lei, provin de la Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM). Pot solicita astfel de imprumuturi IMM-urile, asociatiile familiale si persoanele fizice autorizate care creeaza noi locuri de munca, precum si somerii care isi infiinteaza firme.

Pentru investitiile ce au ca rezultat crearea unui singur loc de munca se poate obtine un imprumut de maximum 100 de milioane lei, in cazul in care se creeaza mai multe locuri de munca putand fi obtinute credite de maximum 10 miliarde de lei.

Pe langa dobanda avantajoasa, creditele acordate pentru infiintarea de noi locuri de munca mai prezinta si alte facilitati: o perioada de gratie de 6 luni si un nivel scazut al contributiei beneficiarului – 25 la suta din valoarea proiectului. In perioada 2001-2003 au fost acordate peste 3.000 de astfel de imprumuturi, fiind create peste 43 de mii de noi locuri de munca.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro