Sari direct la conținut

Datorita viceprimarului Daniela Vasioiu, un copil are noi orizonturi pentru viitor

Semnal Galati- Braila

O problema stringenta a zilelor noastre o reprezinta situatia financiara a multor persoane din mediul rural pentru care veniturile lunare se rezuma doar la ceea ce obtin din agricultura. Si cum aceste venituri sunt de cele mai multe ori insuficiente, oamenii sunt nevoiti sa se rezume la strictul necesar.

Din pacate acest lucru poate marca destinul multor copii sau tineri care trebuie sa renunte la studiu tocmai datorita faptului ca familiile lor nu-si mai pot permite sustinerea lor financiara. Toti acesti copii se transforma scriptic in cazuri sociale pe care multi oameni „de bine” isi dau silinta sa le rezolve.

Un astfel de caz, destul de elocvent in acest sens, este cel al familiei Vladuca din localitatea Surdila Gaiseanca. Eduard Vladuca unul dintre copiii acesteia, elev la Liceul Pedagogic „D. P.Perpessicius”, in primul semestru al anului scolar 2004-2005 risca sa nu-si mai poata continua studiile.

Acest lucru nu ar fi fost iesit din comun atat timp cat cifra cea mai ridicata de abandon scolar se inregistreaza in mediul rural. Ceea ce a starnit interesul a foarte multe persoane si inclusiv a echipei redactionale a ziarului nostru l-a constituit,insa, „strigatul de ajutor” al mamei acestui copil.

Sesizati de faptul ca elevul Eduard obtinuse pana atunci note excelente si mai presus de toate dorind sa-si continue studiile, am decis sa-i netezim drumul afirmarii apeland in acest sens la institutiile locale pentru a obtine un sprijin financiar permanent. Doar in aceste conditii tanarul ar mai fi avut posibilitatea sa studieze.

La sesizarea noastra, doamna viceprimar Daniela Vasioiu a promis ca-l va ajuta pe Eduard, fapt concretizat la foarte scurt timp. Daca ar fi sa facem un bilant al faptelor bune sau rele ale anului 2004, in ceea ce o priveste pe doamna viceprimar, cu certitudine, aceasta este una dintre cele bune atat timp cat pentru un copil orizontul continua sa aiba deschidere catre un viitor mai bun.

Multumim pe aceasta cale in numele familiei dar si al nostru sperand ca o astfel de atitudine fata de cei aflati in situatii dificile va avea ecou si in rezolvarea altor cazuri de extrema urgenta. Un merit deosebit ii revine si directorului Liceului Pedagogic, Constantin Gherghinoiu cat si directorului Scolii generale din Surdila Gaiseanca, Ion Oancea.

„Sunt foarte fericita ca am putut sa ne implicam in rezolvarea acestui caz destul de dificil. Ar fi fost pacat ca un astfel de copil cu rezultate bune la invatatura sa nu poata termina scoala. Este bine ca am intervenit si ca am gasit sursa pentru ca Eduard sa-si poata continua studiile.

Astfel, suntem siguri ca acest tanar va ajunge departe si va reprezenta o speranta pentru orasul nostru prin rezultatele bune, pe care sunt convinsa ca le va obtine”, ne-a declarat viceprimarul Daniela Vasioiu.

Tuturor celor care s-au implicat in rezolvarea unor astfel de cazuri sociale le multumim pentru colaborare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro