Sari direct la conținut

Dinamo va juca cu Manchester United

Prosport

Daca trece de Zilina, Dinamo isi va masura fortele cu una dintre cele mai prestigioase echipe din lume. Nu ar fi existat decit o singura varianta mai grea pentru Dinamo decit Manchester in urna de la Nyon, aceea a constelatiei de galactici ai lui Real Madrid. Zidane, Ronaldo sau Beckham nu vor fi in situatia de a-si planifica o vizita la Bucuresti.

In schimb, partida-retur dintre Dinamo si Zilina va avea un observator ilustru: Sir Alex Ferguson. Managerul scotian este creatorul uneia dintre cele mai puternice echipe pe care le-a dat vreodata Anglia. Pe banca lui Manchester din 1986, Ferguson are un mare merit din ceea ce inseamna brandul Man. Utd. in lume la acest moment.

Cu o multime de suporteri pe toate meridianele, inclusiv in Romania, “diavolii” au dominat autoritar fotbalul englez in ultimul deceniu. Punctul de virf a fost in 1999, cind, intr-o finala incredibila cu Bayern, ros-albii se incoronau campioni ai Europei. Intre timp, echipa a fost parasita de simbolul Beckham, iar Ferguson a fost si el pe punctul de a se retrage.

A ramas insa, si a mai cistigat intre timp citeva titluri si Cupe. Iar in acest an, scotianul isi propune sa revina in prim-planul Ligii Campionilor, o competitie din al carei specific “diavolii” fac parte.

Cadere in ultimul an

Manchester a pierdut suprematia in Premier League in sezonul trecut, cedind tempoul in fata lui Arsenal. In intersezon, Ferguson l-a adus pe Alan Smith de la Leeds si incearca sa-si mai intareasca lotul pe ultimii metri. In acest moment, “diavolii” se afla intr-un turneu in SUA, insa in primele meciuri nu au convins, pierzind cu Bayern la penalty-uri si cu Celtic.

Astazi, englezii joaca cu AC Milan, dupa care vor reveni acasa pentru a pregati startul sezonului. Unul incendiar, cu meciuri impotriva lui Arsenal (Supercupa) si Chelsea (prima etapa). Si de ce nu, cu Dinamo, in turul III preliminar.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro