Sari direct la conținut

Doar 25% dintre romani fac miscare in mod regulat

Stirea Zilei

Potrivit unui sondaj realizat de Gallup si publicat de Comisia Europeana, privind interesul oamenilor pentru mentinerea conditiei fizice, romanii nu se dau in vant dupa miscare, ei fiind inclusi in categoria celor mai putin sportivi cetateni. Cei mai mari iubitori ai sportului, asa cum reiese din studiu, sunt suedezii si finlandezii.

Asa cum reiese din acest studiu, numai 25% dintre concetatenii nostri au declarat ca practica saptamanal un sport. Sedentarismul romanilor este legat in principal de faptul ca multi prefera sa se uite la televizor in loc sa se aventureze pe terenul de sport.

La nivel european, media celor care practica regulat un sport este de 35%, ceea ce salveaza putin tara noastra sa nu fie clasata chiar pe ultimele locuri, ci undeva pe la mijlocul topului.

Cel mai bine la capitolul miscare stau suedezii si finlandezii, 70% dintre ei practicand cel putin o data pe saptamana un sport, ceea ce a determinat alte popoare sa-i numeasca obsedati de conditia lor fizica. In ciuda faptului ca echipele de fotbal ale Portugaliei si, in special, ale Greciei se numara printre primele din Europa, populatia acestor state este printre cele mai lenese din Europa.

Daca in Cartea Recordurilor ar fi inscrisi si cei care nu se innebunesc dupa miscarea fizica, atunci, cu siguranta, recordul ar apartine grecilor, care in procent de numai 19% se implica in activitati sportive regulate.

Chiar daca americanii sunt cunoscuti ca fiind impatimiti ai televizorului, in acest top, ei se afla la mare distanta fata de europeni, si asta pentru ca jumatate din americani se duc de trei ori pe saptamana la sala.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro