Sari direct la conținut

Doar 8 % din tineri mai pleaca sa lucreze in strainatate in IT&C

Realitatea TV

Valuri de informaticieni au plecat de-a lungul anilor, in afara granitelor Romaniei. Ieri insa, lucrurile s-au schimbat. Cel mult 8 la suta din tinerii specialisti isi incearca norocul in strainatate. Situatia fiscala mult imbunatatita, dar si dezvoltarea sectorului IT & C romanesc au facut ca asa-zisa materie cenusie sa ramana in tara.

Migratia programatorilor si a cercetatorilor din domeniul informatic s-a calmat. Astazi, tinerii specialisti nu mai pleaca in Europa sau dincolo de Atlantic pentru a-si gasi un loc de munca serios si bine platit.

Situatia s-a schimbat din clipa in care statul a anulat impozitul pe salarii pentru cei care lucreaza in domeniul IT & C. Dezvoltarea sectorului si extinderea marilor companiii multinationale pe piata romaneasca au deschis apetitul specialistilor de a lucra in propria tara, pe salarii europene. Astfel nu se mai face discriminare atunci cand este vorba de remunerare.

In primul rand nu vorbim de cules de capsuni, e vorba de IT … se plateste in functie de performanta.

Specialistii spun ca nu vor emigra atata timp cat statul va mentine facilitatile actuale. In schimb, acestia spun ca Romania trebuie sa adopte o legislatie specifica in domeniu si sa acorde anumite facilitati fiscale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro