Sari direct la conținut

Doua taxe pentru drumuri

Evenimentul Zilei

Introducerea obligatorie, din 2005, a unei noi taxe pentru folosirea drumurilor nationale nu va duce la eliminarea actualei taxe de drum pe care soferii o platesc, sub forma unei parti de acciza, in pretul benzinei, spun reprezentantii Ministerului Transporturilor.

Proprietarii de masini vor achita, incepind cu 1 ianuarie 2005, un tarif de utilizare a drumurilor nationale, calculat atit in functie de durata parcursului si a stationarii in Romania, cit si de clasa poluanta in care este incadrat vehiculul.

“Veniturile incasate vor fi utilizate exclusiv de catre Compania Nationala pentru Drumuri Nationale si Autostrazi (CNDNAR) pentru constructia, intretinerea, reparatia si modernizarea drumurilor nationale si autostrazilor”, spune purtatorul de cuvint al CNDNAR.

Noua taxa de drum va fi achitata atit de posesorii romani de autovehicule, cit si de masinile straine care tranziteaza sau viziteaza Romania. Proprietarii romani vor plati 17 euro pe an pentru masinile clasa Euro II sau peste, 21 euro pe an pentru clasa Euro I si 24 euro pentru clasa non-Euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro