Sari direct la conținut

Economia ar putea creste cu 7% in acest an

Ziua

Cresterea economica din acest an ar putea atinge un nivel de 7%, avand in vedere evolutiile pozitive inregistrate pana in prezent, in special in sectorul agricol, a anuntat, ieri, premierul Adrian Nastase, in intalnirea cu presedintii consiliilor judetene, transmite Mediafax.

Nivelul cresterii economice estimat la inceputul anului a fost de 5,5% din PIB, cu 0,6 puncte peste ritmul inregistrat anul trecut. Premierul a precizat ca membrii Guvernului analizeaza in prezent atat rezultatele economice din acest an si proiectele bugetelor pentru 2005, cat si perspectivele economiei pentru urmatoarea perioada.

El a mai afirmat ca deficitul bugetar de anul viitor se va mentine la aproximativ 2% din PIB, fata de 2,1% din PIB in acest an. „Discutam acum cu Fondul Monetar International si cu Uniunea Europeana, pentru a asigura fundamentul macro-economic in urmatorii ani, cu resurse relativ limitate”, a spus Nastase.

El a aratat ca una dintre principalele dificultati este mentinerea unui echilibru intre programele de stabilitate economica si de reducere a inflatiei, pe de-o parte, si proiectele de atragere a cat mai multor resurse pentru investitii la nivel central si local.

Ministerele au vrut o rectificare de 10 ori mai mare

Solicitarile ministerelor pentru alocarea unor fonduri bugetare suplimentare la rectificarea bugetara din luna iulie au depasit de zece ori nivelul resurselor disponibile, a afirmat tot ieri premierul Adrian Nastase, citat de Mediafax. El a aratat ca ministerele au solicitat sume suplimentare in valoare de peste 78.

000 de miliarde de lei, in conditiile in care resursele disponibile se cifrau la aproximativ 7000 de miliarde de lei. Nastase a amintit ca Executivul va realiza in luna august o noua rectificare bugetara, pentru a rezolva o parte dintre problemele existente.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro