Sari direct la conținut

Explozie in tel Aviv, la ora de varf

BBC

O persoana a fost ucisa si alte 21 ranite-unele extrem de grav- in urma exploziei unei bombe.

Atacul a fost revendicat de gruparea militanta palestiniana Brigazile Martirilor al-Aqsa.

Premierul israelian Ariel Sharon e de parere ca atacul are legatura cu decizia de vineri a Curtii Internationale potrivit careia Israelul trebuie sa renunte la constructia barierei de siguranta din Cisiordania.

Vorbind la scurt timp dupa explozie, Ariel Sharon a declarat ca organizatorii atentatului au fost incurajati de hotararea justitiei.

“Actul criminal care a avut loc in aceasta dimineata este primul petrecut sub patronajul deciziei Curtii Internationale”- a declarat Ariel Sharon.

El a adaugat: “Vreau sa fie clar tuturor, statul Israel respinge hotararea Curtii, pe care o consider partinitoare si motivata politic.”

Isterie

Explozia s-a petrecut langa o statie de autobuz din centrul orasului Tel Aviv la ora locala 7 dimineata, cand traficul e in crestere.

„Eram in masina, mergand spre lucru, cand am auzit bubuitura”- a declarat Shlomi Ben Amo, unul din martori.

„O femeie-soldat a sarit in aer. Atunci a inceput isteria”.

Ferestrele unui autobuz si ale catorva cladiri din apropiere au fost sparte de forta exploziei.

Politia din Tel Aviv afirma ca nu a fost vorba de un atac sinucigas.

Act de razbunare

Gruparea Brigazile Martirilor al-Aqsa Martyrs, legata de organizatia Fatah a liderului palestinian Yasser Arafat, a revendicat atacul motivand ca vrea sa se razbune pentru asasinarea liderilor sai si a altor palestinieni de catre Israel.

„Asta dovedeste ca putem ajunge oriunde, chiar daca exista o bariera”- a declarat un purtator de cuvant al gruparii, citat de Associated Press.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro