Sari direct la conținut

Fantasio, intr-un hal fara de (music-) hallSi cultura constanteana a fost politizata

Facultativ

Nu vrem sã supunem probitãtii experienta, talentul si devotamentul celor noi veniti, dar din cele observate capul care a cãzut a fost exact cel mai incomod primarului – Aurel Manolache.

Dacã pe vremea cand Mihai Vasilescu conducea „Fantasio“, teatrul devenise o ruinã la care nu mai veneau decat pensionarii cãrora li se compensa cate un bilet, in timpul conducerii lui Manolache institutia s-a revigorat.

Momentul a fost speculat de primar si compania sa de sunet, care nu mai departe de anul trecut au incercat un puci pentru detronarea lui Manolache.

Se spunea atunci cã succesorul directorului si artistului ar fi putut fi unul din fratiorii Mazãre, dar cum treburile despre culturã treaceau prin mana lui Dutu, hotãrarea a fost greu de luat. Acum CJ este tot al lui Mazãre, asa cã e liber la vrãjealã, pardon de expresie.

In contradictie cu bãtaia de batjocurã indreptatã impotriva lui Manolache, vine numirea lui Rãzvan Cernat, dirijorul Filarmonicii „Marea Neagrã“ in functia despre care am vorbit.

Colegii sãi din filarmonicã, hotãrati sã rupã tãcerea si sã manifeste impotriva manevrei culturiste a lui Nicusor, il reclamã pe Cernat intr-o recipisã adresatã presei, intr-un mod destul de neplãcut.

El este acuzat cã a premeditat unificarea Operei cu Filarmonica si cu Baletul, autonumindu-se incã de la instalare director general.

Pe de altã parte, reprosurile merg panã intr-acolo incat i se iau la analizat toate nerealizãrile din timpul madatului – cusca acusticã achizitionatã pe bani grei, care in prezent este in paraginã, nu a obtinut sala de repetitii promisã, nu a atras tinerele talente, nu a oferit sporuri salariale, prezentã cvasipermanentã la pupitrul

orchestrei, tonul indecent fatã de colegi si aroganta. In baza acestor considerente artistii ii cer lui Rãzvan Cernat sã pãrãseasca institutia. Si impotriva acestui cor de fluierãturi care taxa cu prestatia lui Cernat a venit numirea pe postul de director, numire supervizatã de presedintele CJ, Nicusor Constantinescu.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro