Sari direct la conținut

Farul-Dinamo, un meci al orgoliilor

HotNews.ro

Zilina, Manchester United, grupele Champions League. Acestea sint cuvintele care au invadat mintea dinamovistilor in aceste zile. Totusi, printre atitea ginduri europene, campioana vine astazi la Constanta sa se bata cu Farul.

„Nu e o formalitate, e un meci al naibii de greu! E meciul etapei cred eu”, a spus ieri Grigorie. „Cum incepi in prima partida, asa o duci tot anul! Avem nevoie de trei puncte, echivalentul unui moral deosebit pentru partida de miercuri cu slovacii”, a punctat si Iordache. Iar capitanul Florentin Petre este categoric: „Mergem sa invingem.

Stim ca Farul se va mobiliza in mod special, fiindca da bine sa invingi campioana. Nu ne-am multumi cu un egal!”.

Constanta accepta si remiza. „Un egal m-ar satisface, iar o victorie m-ar incinta! Ca antrenor n-am pierdut niciodata in fata si nu vreau sa schimb aceasta istorie. De ce sa-mi fie frica? Daca ma temeam de Dinamo, incepeam campionatul din etapa a doua!”, a punctat antrenorul gazdelor, Petre Grigoras.

Nu sint de neluat in seama nici banii aflati in joc: constantenii vor incasa 800 de dolari, cu posibilitatea de a primi si un bonus, in timp ce ros-albii ar putea incasa aproape dublu.

6 ani au trecut de cind Dinamo n-a mai pierdut la Constanta. De atunci s-au jucat pe malul marii cinci meciuri directe: de patru ori au invins bucurestenii si o data s-a terminat la egalitate

„Vrem sa aducem in dar Constantei o victorie cu campioana. Am mai invins pe Dinamo cind eram la Petrolul si am marcat impotriva «ciinilor». Asa ca pot sa repet aceste ispravi”

Dinu Todoran

„Farul este o echipa ce impune respect in Romania. Este foarte important sa debutam cu o victorie. Sintem campioni si incepem un nou razboi pentru event”

Claudiu Niculescu

–––––––––––––––––––––––––––

N-au uitat penaltyul

Gazdele acuza si acum ca arbitrul Sorin Corpodean i-a ajutat pe „ciini”, in primavara, sa invinga la Constanta prin acel penalty controversat la Danciulescu

Eduard Apostol, Ionut Coman (Constanta)

Constantenii nu pot uita nici acum ultima infringere in fata lui Dinamo. 24 aprilie 2004: 1-0 la pauza, prin reusita lui Cristocea, dar 1-2 la final, cu golurile lui Danciulescu in minutele 82 si 90 plus 4!

Ce a fost in ultimele secunde de prelungire? Danciulescu a intrat in careul advers, a simtit mina lui Radu Oprea pe el si a cazut. Penalty si atacantul „ciinilor” marcheaza golul decisiv. „Recunosc, l-am atins cu mina, dar nu poti sa dai fault la o asemenea faza!”, a spus dupa meci constanteanul.

„Arbitrul Corpodean atit astepta ca sa ne faca! Poate ma razbun acum, daca voi intra pe teren”, a declarat zilele trecute Oprea.

Danciulescu nu se teme de riposta publicului de la malul marii. „Am dat doua goluri in aprilie la Constanta si Dinamo a invins. Sper ca si in prima etapa a campionatului sa fie la fel. Important e sa batem, nu conteaza cine marcheaza. In ceea ce priveste faza de atunci, a fost fault, n-are rost sa mai deschidem subiectul”, a precizat golgeterul campionatului trecut.

–––––––––––––––––––––––––––

Grigoras spune ca nu se va inchide in aparare

Antrenorul Farului, Petre Grigoras, este optimist inaintea partidei din aceasta seara. „Dinamo are o aparare greoaie, dar la mijloc prezinta fotbalisti tehnici si atacanti eficienti. Nu vom juca defensiv, dar nu trebuie sa va asteptati la atacuri in valuri, fiindca, la un astfel de meci, nu poti fi permanent in ofensiva”, a precizat ieri tehnicianul constantean.

Grigoras are o mare problema: nu-l poate folosi pe Iulian Apostol, adus de la Otelul, care va avea drept de joc abia de saptamina viitoare. / Ionut Coman (Constanta)

Razboi intre veri

Portarii celor doua echipe sint inruditi: dinamovistul Cristi Munteanu este var primar cu constanteanul George Curca. „Cind jucam unul impotriva altuia, toata familia este conectata la meci. Eu voi avea un suporter de nadejde in tribuna, fetita mea de 4 ani, Patricia, asa ca stiu sigur ca voi cistiga, intrucit atunci cind ea e prezenta, Dinamo invinge”, a spus Babicu’.

Iar Curca a contracarat: „Dinamo este o echipa foarte buna, dar sper ca simbata sa nu dea nici un gol, iar eu sa fiu in poarta cum a fost varul meu la Zilina”. / Eduard Apostol

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro