Sari direct la conținut

Filmari sub amenintarea mafiei siciliene

BBC

In Italia, realitatea bate filmul. Filmarile la pelicula „Cei 12 ai lui Ocean”, avand in distributie o pleiada de vedete de la Hollywood, in frunte cu George Clooney, s-au bucurat de atentia sporita a mafiei siciliene.

Mafiotii au sperat sa faca ceva bani santajand echipa de filmare, insa in cele din urma n-au reusit sa depaseasca vigilenta carabinierilor.

Unele dintre scenele filmului, in care apar George Clooney, Brad Pitt si Julia Roberts, au fost turnate in orasul Scopello, din vestul Siciliei.

Zona era dominata de decenii de clanul Trapani iar acesta nu putea sa piarda o ocazie atat de buna, stiind ca in zona se afla o echipa de filmare a importantei case de productie Warner Brothers.

Informatorii – la datorie

Informatori ai politiei au anuntat fortele de ordine ca mafiotii intentionau sa ameninte producatorii ca vor incendia carele de filmare daca nu primesc sume substantiale.

De asemenea, se crede ca iritarea mafiei locale ar fi fost provocata si de faptul ca echipa de filmare se apropiase prea mult de un loc unde ar fi fost ascunse arme.

In consecinta, carabinierii au trecut la monitorizarea atenta a zonei si au observat ca numerosi membri ai clanului mafiot se apropiau frecvent de aria filmarilor.

Actorii si producatorii n-au stiut insa nimic de actiunea politiei si si-au desfasurat activitatea in mod normal.

De altfel, nici unul dintre posibilele planuri criminale ale mafiotilor nu s-a materializat.

Actiunile fortelor de ordine, din jurul filmarilor la „Cei 12 ai lui Ocean”, nu au fost facute publice decat mult mai tarziu, odata cu arestarea a 19 membri ai clanului mafiot pentru alte delicte legate de extorcare si santaj contra unor oameni de afaceri din Sicilia.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro