Sari direct la conținut

Firmele lui Erbasu, cercetate penal

Cotidianul

Doi ofiteri de la Directia de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane desfasoara, sub coordonarea procurorului, acte preliminare de cercetare penala in urma controlului facut de Autoritatea Nationala de Control la firmele omului de afaceri Mihail Erbasu.

Chestorul Aurel Milescu, seful Directiei de Investigare a Fraudelor, care a facut aceasta declaratie, ieri, nu a precizat ce infractiuni vizeaza activitatea ofiterilor delegati sa se ocupe de acest caz.

Potrivit raportului Autoritatii Nationale de Control (ANC) dat publicitatii, vineri, de ministrul Ionel Blanculescu, firmele din cadrul grupului Erbasu ar fi avut mai multe incidente de plati, unele dintre ele constituind chiar infractiuni, conform Legii cec.

Astfel, raportul releva, citand date prezentate de BNR – Directia de Reglementare si Autorizare, ca grupul Erbasu a avut, intre anii 2000 si 2003, incidente de plati „in cazul a sase cecuri in valoare de 11,3 miliarde de lei si 219 bilete la ordin pentru valoarea de 124,1 miliarde de lei“.

Potrivit Legii cec, cazul celor sase cecuri in valoare de 11,3 miliarde constituie infractiune ce se pedepseste cu inchisoarea de la sase luni la un an. Astfel, potrivit ANC, SC Constructii Erbasu SA a fost inregistrata in baza de date a Centralei Incidentelor de Plati cu 189 de incidente de plata – patru cecuri si 185 de bilete la ordin, sumele totalizand 121,5 miliarde de lei.

In consecinta, firma a avut interdictie bancara de emitere de cecuri vreme de un an, incepand cu data de 8 mai 2002.

Omul de afaceri Mihail Erbasu s-a sinucis, in noaptea de 21 spre 22 iunie, insa procurorii au vrut sa stabileasca daca motivele financiare au dus la acest gest.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro