Sari direct la conținut

FOTO. Cadoul luxos făcut de Vladimir Putin prietenului Kim Jong Un, în timpul vizitei la Phenian

HotNews.ro
FOTO. Cadoul luxos făcut de Vladimir Putin prietenului Kim Jong Un, în timpul vizitei la Phenian
Kim Jong Un și Vladimir Putin. FOTO: TASS / ddp USA / Profimedia

Liderul de la Kremlin nu a mers la Phenian doar cu un parteneriat strategic pe care l-a semnat alături de omologul său, ci și cu o limuzină luxoasă pe care i-a dăruit-o acestuia, scrie Reuters, care citează agenția rusească Tass.

Președintele rus Vladimir Putin i-a oferit liderului nord-coreean Kim Jong Un o limuzină Aurus construită în Rusia, un set de ceai și un baston de amiral, a anunțat miercuri agenția de presă de stat rusă TASS, care a citat un consilier de la Kremlin.

Putin a primit la rândul său diverse opere de artă care îl înfățișează pe el însuși, inclusiv busturi, a declarat consilierul prezidențial Iuri Ușakov.

O limuzină Aurus Senat de fabricație rusească. FOTO: KRT / AP / Profimedia

Mulțimi entuziaste și ceremonii fastuoase l-au întâmpinat miercuri pe Putin în capitala nord-coreeană, unde Kim Jong Un și-a exprimat „sprijinul deplin” pentru războiul Rusiei din Ucraina și a promis legături strategice mai puternice cu Moscova.

Entuziasm, fast și „sprijin deplin” pentru războiul Rusiei din Ucraina. De ce vizita lui Putin la Phenian „e o veste proastă pentru restul lumii”

Aurus Senat, cu un stil retro după limuzina ZIL din epoca sovietică, este mașina oficială a președintelui rus, iar Putin a mers cu una la cea mai recentă ceremonie de inaugurare de la Kremlin, în luna mai.

Când Kim a vizitat estul Rusiei în septembrie anul trecut, Putin i-a arătat un model al acestei limuzine.

Putin i-a mai dăruit lui Kim o limuzină Aurus în luna februarie a acestui an, au declarat atunci ambele țări, ceea ce înseamnă că acesta are acum cel puțin două astfel de vehicule.

Limuzina Aurus Senat a lui Vladimir Putin. FOTO: Sergei GUNEYEV / AFP / Profimedia

Se crede că Kim este un pasionat de automobile. El are o colecție mare de vehicule străine de lux, care au fost probabil introduse prin contrabandă, deoarece rezoluțiile Consiliului de Securitate al ONU interzic exportul de bunuri de lux în Coreea de Nord.

El a fost spre exemplu văzut într-o limuzină Maybach, dar și cu mai multe Mercedes-uri, un Rolls-Royce Phantom și un vehicul utilitar sport Lexus.

Un oficial rus de rang înalt a declarat luna trecută că Rusia va începe în acest an să producă mașini de lux Aurus la o fostă fabrică Toyota din Sankt Petersburg.

Potrivit agenției analitice rusești Autostat, 40 de mașini marca Aurus au fost vândute în Rusia până acum în acest an.

INTERVIURILE HotNews.ro