Sari direct la conținut

Furie la Madrid, după un concert prea „zgomotos” al lui Taylor Swift pe stadionul Bernabeu: Poliția a măsurat decibelii, localnicii amenință cu procese

HotNews.ro
Cântăreața Taylor Swift, în timpul primului dintre cele două spectacole pe care le-a susținut pe stadionul Santiago Bernabeu, la 29 mai 2024, în Madrid, Spania. , Foto: Ricardo Rubio / Zuma Press / Profimedia
Cântăreața Taylor Swift, în timpul primului dintre cele două spectacole pe care le-a susținut pe stadionul Santiago Bernabeu, la 29 mai 2024, în Madrid, Spania. , Foto: Ricardo Rubio / Zuma Press / Profimedia

Poliția a măsurat numărul de decibeli atinși la concertul cântăreței americane Taylor Swift de pe stadionul Bernabeu al clubului de fotbal Real Madrid, după ce localnicii s-au plâns de zgomotul insuportabil începând de luna trecută, când arena a început să găzduiască evenimente muzicale, scrie joi Reuters.

Rezultatele măsurătorii urmează să fie evaluate pentru a se vedea dacă decibelii au depășit nivelurile permise, a declarat joi, într-o conferință de presă, purtătoarea de cuvânt a primăriei din capitala Spaniei, Inmaculada Sanz.

Ea a precizat că autoritățile au primit 25 de plângeri după concertul de miercuri.

Inmaculada Sanz a mai spus că primăria pregătește deja amenzi pentru promotorii concertelor anterioare, despre care se consideră că au depășit limitele de zgomot.

În cadrul conferinței de presă, Sanz nu a prezentat rezultatul măsurării decibelilor.

Concertul lui Taylor Swift, la care au asistat zeci de mii de fani („Swifties”), a fost prima reprezentație a unei megastar mondial pe stadionul care a fost adaptat pentru a răspunde viziunii președintelui echipei madrilene, Florentino Perez, de a extinde veniturile clubului dincolo de cele obținute din activitățile fotbalistice, astfel încât Real Madrid să poată concura financiar cu cluburile engleze din Premier League, o competiție mult mai profitabilă.

Reamenajarea stadionului, care a costat 900 de milioane de euro (978 de milioane de dolari), a inclus montarea unui acoperiș și a unui nou teren retractabil, de ultimă generație, care să permită utilizarea arenei pentru evenimente, făcându-l „un epicentru al lumii divertismentului”, după cum a declarat Perez în luna noiembrie a anului trecut.

Localnicii, hotărâți să apeleze la „măsuri legale”

Însă planul se lovește de furia localnicilor din cauza nivelului ridicat de zgomot, iar locuitorii au declarat că vor recurge la justiție pentru a bloca viitoarele evenimente.

„Nu avem de ales decât să luăm măsuri legale”, a declarat Enrique Martinez de Azagra, președintele asociației persoanelor afectate de evenimentele de pe stadionul Bernabeu.

În timpul concertului de miercuri, experții contractați de asociație au făcut propriile numărători de decibeli, care pot fi folosite ca probe într-un proces.

Experții au înregistrat cifre de 80 de decibeli, cu mult peste cei 53 de decibeli permiși de autoritățile orașului pentru o sală de concerte, a precizat Martinez de Azagra.

O sursă din cadrul clubului declara pentru Reuters în 2021 că renovarea stadionului Bernabeu va crește veniturile anuale obținute din administrarea arenei de la 150 de milioane de euro la 400 de milioane.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro