Sari direct la conținut

Furtuni in Romania: victime si pagube materiale

BBC

Doua persoane au murit si zeci de localitati au fost afectate de furtuni, ploaie si grindina.

Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Gheorghe Emacu, a avertizat autoritatile locale ca furtunile si ploile ar putea reveni in perioada urmatoare, conform prognozei meteo.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Administratiei, aversele de ploaie insotite de grindina, furtuni si descarcari electrice au afectat gospodarii ale populatiei, terenuri agricole si infrastructura rutiera in 15 judete dinTransilvania, Moldova si sudul tarii.

Judetele Satu-Mare si Harghita au fost „afectate in mod deosebit” de fenomenele meteo din ultimele 24 de ore, in doua localitati din aceste judete fiind inregistrate victime omenesti.

Ploile torentiale, furtuna si grindina a produs pagube insemnate la peste 400 de imobile, indeosebi la acoperisuri si la 150 de anexe gospodaresti, precum si la unele obiective social-economice si infrastructura rutiera.

Au ramas fara alimentare cu energie electrica peste 280 localitati, ca urmare a avarierii a peste 1.400 posturi de transformare si a 62 linii electrice.

De asemenea, 48 de localitati au ramas izolate din punct de vedere al legaturilor de telecomunicatii, fiind avariate unele retele de cablu din sapte judete (Alba, Mures, Prahova, Ilfov, Maramures, Brasov, Bihor).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro