Sari direct la conținut

Gatti e comparat cu Mike Tyson

Gardianul

Meciul de box pentru titlul mondial WBC la categoria usoara dintre romanul Leonard Doroftei si canadianul Arturo Gatti este asteptat cu nerabdare de americani. Disputa, programata a avea loc sambata seara, la Atlantic City, va fi urmarita de numerosi spectatori, pana ieri vanzandu-se deja 11.000 de bilete.

Aceasta preconizata afluenta de public a fost explicata de catre Carl Moretti, promotorul lui Gatti, prin faptul ca sportivul sau, „cand se lupta, iti da senzatia ca merita banii pe care i-ai platit. Atlantic City este un oras al boxului, iar Gatti este, cu siguranta, cel mai mare nume care a luptat aici, dupa Mike Tyson”. Moretti are, totusi, o scuza: nu l-a vazut pe Mosu’ in ring!

Duminica dimineata, de la ora 5.00, in direct la TVR 1, Leonard Doroftei va boxa, din nou, cu Centura cu Diamante pe masa. „Mosu’” a plecat, aseara, spre New Jersey, acolo unde, la Atlantic City, va incrucisa manusile cu cel mai dificil adversar din intreaga sa cariera, canadianul Arturo Gatti. „Plec la acest razboi bine pregatit, atat din punct de vedere fizic, cat si moral.

Sunt sigur ca va fi o lupta foarte dura, dar sunt dispus sa ma bat, sa castig si sa onorez toata cariera mea de pana acum”, ne-a declarat, ieri, fostul campion mondial al categoriei semiusoara a versiunii WBA. Doroftei a mai spus ca nu are probleme cu greutatea, fiind chiar multumit de modul cum a decurs pregatirea. „Ma simt in forma si nu cred sa fie vreo problema cu greutatea.

Este important pentru mine acest lucru, pentru ca, de la o varsta, aici, la cantar, se intampina cele mai multe probleme”, a continuat „Mosu’”.

«Nu ma sperie Arturo Gatti!»

In ceea ce priveste sansele pentru castigarea titlului la categoria semimijlocie versiunea IBF si WBC, Gatti pare sa fie favorit, macar prin prisma faptului ca va boxa in fata propriilor spectatori, dar si prin faptul ca este recunoscut drept un pugilist „nebun”, un dur prin excelenta.

„Am spus de la inceput ca va fi sange, nu dans! Sunt constient ca voi avea in fata un adversar extrem de dur, dar sunt la o varsta la care nu ma mai sperie acest lucru. Ma bazez pe experienta mea si sper sa ies invingator. Nu ma intereseaza ca se bate in fata propriului public! Si eu am in spate milioane de romani pe care vreau sa-i fac fericiti.

Nu promit nimic, dar sunt sigur ca voi da tot ce am mai bun pentru a castiga! Ar fi o incununare extraordinara la tot ceea ce am facut pana acum in boxul profesionist. Mosu’ nu va va dezamagi nici acum!”, a incheiat Leonard Doroftei.

Titi Tudor il vede pe Dorin castigator

Primul antrenor al lui Leonard Doroftei, Titi Tudor, a declarat ca este convins de faptul ca pugilistul roman il va invinge pe Arturo Gatti, in meciul programat sambata, la Atlantic City. „Am mare incredere in Doru. Am vorbit cu el in urma cu cateva zile si sunt convins ca il va bate pe Gatti.

Mi-as fi dorit sa fiu langa el, insa, din nefericire, distanta este prea mare”, a spus Titi Tudor, care a sosit, marti, la Craiova, in vederea unui stagiu de pregatire cu Nationala de cadeti, pe care o pregateste pentru a participa la Campionatele Europene ce se vor disputa in Rusia.

Referitor la arbitrii meciului dintre Doroftei si Gatti, antrenorul coordonator al lotului de cadeti a precizat ca, de aceasta data, arbitrii vor fi corecti. „Tinand cont de scandalul de la meciul cu Paul Spadofara (n.r. – arbitrii au decis ca meciul sa se incheie la egalitate), cred ca, de aceasta data, vor arbitra corect si sper ca, la final, Doru sa fie invingator.

Daca il va invinge pe Gatti, Doru nu va renunta, pentru ca are de pus in joc o centura”, a adaugat cel supranumit Titi Prosop.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro