Sari direct la conținut

George Zafiu pleacă de la Europa FM după aproape 25 de ani

HotNews.ro
George Zafiu / Foto: Facebook, George Zafiu
George Zafiu / Foto: Facebook, George Zafiu

George Zafiu a anunțat joi că va pleca de la matinalul pe care îl prezenta cu Vlad Petreanu și Luca Pastia, după aproape 25 de ani la Europa FM. El a fost prima voce care s-a auzit la postul de radio, în anul 2000, scrie Paginademedia.ro.

În ultimii 25 de ani, Zafiu a lucrat la Europa FM, iar în ultimii 12 ani a prezentat matinalul „Deșteptarea”, cu Vlad Petreanu și Luca Pastia.

„Vine o zi când te gândești că e mai bine să nu te trezești la 5 dimineața. Sunt motive personale”, a spus George Zafiu pentru Paginademedia, legat de plecarea lui din radio.

Viitoarea lui activitate nu va fi una vizibilă, spune el, însă va continua să fie prezent în online și la evenimente muzicale.  „Activitatea principală va fi să îmi ajut niște prieteni care au mai mult talent la business decât mine. Îi voi ajuta pe zona de comunicare, dar nu va fi o poziție vizibilă”, a spus omul de radio.

În primăvara acestui an, Zafiu a lansat „Diskoteka Party”, o serie de petreceri cu muzica anilor ’90, în mai multe orașe din țară. Evenimente sunt inspirate de „Diskoteka Festival”, care e organizat anual la Iași. George Zafiu a anunțat că se va ocupa în continuare de aceste proiecte. 

El a deschis emisia Europa FM, în 2000. „Ascultați Europa FM. Este ora 16.00. Din acest moment suntem împreună. Viața s-a schimbat”, a spus Zafiu atunci. În primii 12 ani a realizat programul „Europa Express”, între 10:00 și 13.00 și a fost, o perioadă, director muzical al postului.

Întrebat de jurnaliștii Paginademedia.ro ce părere are despre o posibilă revenire în radio, el a răspuns că „nu pe termen scurt și în mod sigur nu de dimineață”.

Locul său la matinal va fi preluat de Alexandra Gavrilă, care lucrează de 17 ani în radio, iar de 10 ani la Europa FM. 

INTERVIURILE HotNews.ro