Sari direct la conținut

Grecii vor investi la Cluj 300 de milioane de euro

Buna ziua, Ardeal

Criza acuta de locuinte si explozia domeniului imobiliar atrag la Cluj tot mai multi investitori straini.

Dupa ce doua grupuri financiare straine au demarat constructia a doua cartiere rezidentiale in Cluj, mai multe firme elene vor investi in Cluj 300 de milioane de euro, au promis oficiali ai mediului de afaceri din Grecia, prezenti ieri la Cluj-Napoca.

Principalele directii de investitii ale grupurilor financiare elene sunt domeniile imobiliar si cel al materialelor de constructii, in care s-a inregistrat, in ultimii doi ani, la Cluj-Napoca, o crestere semnificativa a cifrei de afaceri.

Comunitatea elena de afaceri din Cluj Napoca s-a intalnit ieri pentru prima data cu parteneri clujeni de afaceri, in cadrul unui forum de afaceri bilateral organizat la Camera de Comert si Industrie (CCI) Cluj de catre Ambasada Republicii Elene la Bucuresti si de CCI Cluj.

Clujul este unul dintre orasele in care investitiile grecesti sunt semnificative: exista la ora actuala 60 de firme mixte romano – elene, al caror capital social totalizaeza aproximativ o jumatate de milion de euro.

Desi raportat la numarul total de firme mixte inregistrate la nivel national, de 3.265, cele 60 de firme romano-elene nu detin o pondere semnificativa, presedintele CCI Cluj, :tefan Dimitriu, se declara multumit.

‘‘Daca avem in vedere bariera involuntara pe care o stabileste Bucurestiul, pentru ca primul aeroport e in Bucuresti, eu consder ca suntem foarte bine reprezentati’‘, a declarat Dimitriu.

‘‘Obiectivul evenimentului este stabilirea de contacte de afaceri si explorarea potentialului de dezvoltare al colaborarii dintre firme’‘, au justificat organizatorii. Volumul capitalului grec investit in afaceri romanesti se apropie de trei miliarde de euro, iar volumul comertului bilateral atinge un miliard de euro, potrivit documentelor organizatorice. Forumul se inchide azi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro