Sari direct la conținut

Grupul Alumil investește peste 20 de milioane de euro în extinderea capacității de producție

Grupul Alumil investește peste 20 de milioane de euro în extinderea capacității de producție
Grupul Alumil

Sistemele arhitecturale din aluminiu înregistrează o creștere continuă, în ultimii ani, la nivel global. Grupul elen Alumil, care este prezent în peste 60 de țări de pe toate continentele, este unul din liderii acestei piețe, poziție pe care și-o consolidează constant prin investițiile realizate, dar și prin inovațiile tehnologice aduse.

Pentru a face față cererii în creștere din ultimii trei ani și care a atins un vârf în primul trimestru din 2024, Grupul Alumil a alocat anul acesta peste 20 de milioane de euro pentru extinderea capacității de producție. O măsură necesară în condițiile în care compania exportă 80% din producție.

Pentru a susține creșterea, Alumil și-a direcționat investițiile atât în achiziția de terenuri și clăriri necesare extinderii capacității, cât și în construcția unui depozit automatizat și a unei noii linii automate de ambalare. Compania a beneficiat pentru realizarea acestor proiecte de o finanțare în valoare de 15 milioane de euro, prin Mecanismul de Redresare și Reziliență (RRF).

În paralel, Alumil a realizat investiții substanțiale în creșterea performanței unităților de producție existente și are în desfășurare două proiecte importante: o nouă linie de vopsire în câmp electrostatic și o nouă linie de extrudare, ambele urmând să fie finalizate în curând la fabricile de producție din nordul Greciei.

Componenta de digitalizare are și ea un rol important în acest demers. Alumil  a demarat deja implementarea unei platforme IoT (Internet of Things), prin intermediul căreia va monitoriza continuu funcționarea și randamentul tuturor echipamentelor. De asemenea, compania a finalizat construirea unui depozit robotizat pentru gestionarea accesoriilor, care asigură obținerea de economii importante și îmbunătățirea serviciilor furnizate clienților.

Nu în ultimul rând, grupul elen a luat decizia ca toate companiile din cadrul Alumil să implementeze noul sistem SAP ERP (Enterprise Resource Planning), pentru a facilita gestionarea coerentă a proceselor și accesul la informații corecte în timp util.

Sustenabilitatea, parte din ADN-ul Alumil

Grupul elen a realizat progrese remarcabile și în domeniul sustenabilității. În august anul acesta, Alumil a anunțat lansarea oficială a Loop 80, o inovație tehnologică care permite realizarea de sisteme arhitecturale din aluminiu din 80% material reciclat. Compania obține astfel o reducere cu 87% a emisiilor de CO2 în comparație cu amprenta de carbon a producției primare de aluminiu și realizează economii substanțiale de energie și materii prime.

Digitalizarea, o prioritate și în România

Digitalizarea reprezintă o prioritate și cadrul Alumil Rom Industry, subsidiara din România a grupului elen, care a lansat în acest sens mai multe proiecte cu rezultate notabile. Un prim exemplu în acest sens îl reprezintă platforma B2B My Alumil, care simplifică și automatizează procesul de plasare și urmărire a comenzilor de către parteneri, și campania de fidelizare „Alumilia”, care recompensează performanțele lor.

Anul acesta, Alumil Rom Industry a lansat platforma MyWindows destinată beneficiarilor finali, prin intermediul căreia aceștia pot solicita oferte pentru sisteme arhitecturale din aluminiu direct partenerilor autorizați

Extindere la nivel național

„Rezultatele obținute confirmă faptul că deciziile noastre sunt corecte și că răspund nevoilor și cerințelor reale ale pieței. Investițiile în proiectele de transformare digitală vor reprezenta în continuare o prioritate, alături de consolidarea prezenței în țară și promovarea sistemelor arhitecturale din aluminiu care respetă cele mai înalte standarde de sustenabilitate”, a precizat Marius Ioniță.

Performanțele financiare demonstrează faptul că strategia companiei Alumil este una câștigătoare – compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 118,1 milioane de lei, în creștere cu 8,3%, iar evoluția pe plus s-a menținut și în primul semestru din 2024.

La nivel de grup, Alumil confirmă în mod constant stabilitatea financiară prin reducerea continuă a datoriilor, aspect esențial în contextul creșterii semnificative a costurilor de împrumut.

Articol susținut de Grupul Alumil

INTERVIURILE HotNews.ro