Sari direct la conținut

Guvernul a aprobat rectificarea bugetului

Realitatea TV

Guvernul a aprobat proiectul de -rectificare a bugetului de stat pe anul 2004. Agricultura, educatia si sanatatea sunt domeniile ce vor beneficia de cele mai mari suplimentari bugetare. In total, cele -3 ministere vor primi in plus peste 6.800 de miliarde lei.

Producatorii agricoli vor primi si de acum inainte doua milioane de lei pe hectar. Pentru continuarea acestui program au fost alocate850 miliarde lei. Alte 800 miliarde de lei au fost acordate pentru constructia salilor de sport si a locuintelor pentru tineret. Finantarea programului de acordare a medicamentelor compensate in proportie de 90% a necesitat 600 miliarde lei.

La aceasta suma se acorda 1.500 miliarde lei pentru acoperirea costurilor medicamentelor si ale asistentei medicale in tratament ambulatoriu pentru specialitati paraclinice. Pentru reabilitarea sistemului de psihiatrie si achizitionarea aparaturii medicale de inalta performanta a fost nevoie de inca 350 miliarde lei.

Programul de subventionare a costurilor de achizitionare a calculatoarelor de catre elevi si studenti a impus alocarea suplimentara a 200 miliarde lei. Pentru subventionarea costurilor de transport si pentru programul Cornul si laptele din scoli si gradinite au fost alocate 200 miliarde lei, respectiv 152,8 miliarde lei.

Cheltuielile pentru asistenta sociala, alocatii, pensii si indemnizatii au fost majorate cu 301,2 miliarde lei, iar cheltuielile pentru ordine publica si siguranta nationala au crescut, de asemenea, cu 558,9 miliarde lei.

Ordonanta de rectificare bugetara prevede, totodata, majorarea cu 0,8% a veniturilor bugetului general consolidat, crestere care asigura incadrarea deficitului bugetului general consolidat pe 2004 in 2.1% din PIB. Ministrul Finantelor Publice, Mihai Tanasescu a anuntat ca in septembrie-octombrie ar putea fi operata o noua modificare a structurii bugetului pentru acest an.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro