Sari direct la conținut

Hodorkovsky salveaza Yukos de la faliment

AFP

Magnatul rus Mihail Hodorkovsky a anuntat, „in al doisprezecelea ceas“, ca a decis sa renunte la controlul asupra gigantului petrolier Yukos, mai exact la pachetul sau de actiuni, pentru a salva compania care se afla in pragul falimentului, relateaza AFP.

Oferta magnatului a fost facuta cu o zi inainte de termenul-limita fixat de autoritatile moscovite, pana la care Yukos trebuia sa predea Fiscului aproximativ 3,4 miliarde de dolari.

Membrii Executivului acestei companii, cea mai mare in sectorul petrolier din Federatia Rusa, au trimis, marti, cu aprobarea lui Hodorkovsky, o noua propunere Guvernului moscovit, prin care este sugerata o noua intelegere cu privire la declararea Yukos drept falimentara.

Liderii gigantului petrolier au decis renuntarea la o parte dintre actiunile majoritare, relateaza, de asemenea, „Financial Times“. Astfel, ca, ieri dimineata, 15 la suta dintre actiunile Yukos erau deja transferate catre o institutie a Guvernului rus.

Deocamdata nu se stie numele persoanei din Guvernul de la Moscova careia i-a fost transmisa propunerea, iar purtatorul de cuvant al premierului rus Mihail Fradkov a negat ca seful sau ar fi primit o asemenea oferta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro