Sari direct la conținut

Hotii celor 3 milioane$ aveau un plan al jafului

Libertatea

Anchetatorii cauta noi piste care sa-i conduca la restul de 10 miliarde de lei disparute din suma sustrasa din duba CPI Security. in urma altor razii efectuate la doua locuinte, una in Capitala si alta in comuna Tartasesti – Dambovita, politistii au mai gasit doar 3.493 de dolari, dar si un plan al jafului pus la cale de hoti.

Politistii Serviciului Investigatii Criminale au perchezitionat, miercuri seara, doua imobile unde existau informatii ca Petru Nica, Gabriel Velescu si Aurelian Paven ar fi putut ascunde restul de bani. Mascatii au „vizitat” o locuinta din Bucuresti, care ar apartine unuia dintre cei arestati. Aici nu s-a gasit insa nimic.

A doua perchezitie s-a facut la un imobil din comuna Tartasesti, judetul Dambovita, ce fusese inchiriat pentru doua luni de Gabriel Velescu. Potrivit unor surse, aici a fost gasit un plan al jafului, intocmit de hoti. Oamenii legii nu au confirmat insa informatia.

Motivul tacerii la care au recurs anchetatorii are legatura cu faptul ca Nica, Velescu si Paven au acces la presa si ca pot folosi amanuntele din mass-media in favoarea lor. Cert e ca miercuri seara politistii au reusit sa recupereze doar 3.500 de dolari.

E de presupus ca atunci cand se va face totalul sumei, din cele 90 de miliarde de lei vor lipsi si bani care s-au dus pe cheltuielile obisnuite ale participantilor la jaf: mancare, sucuri, taxiuri etc. Aflati in arestul Politiei Capitalei, „hotii secolului” sunt zgarciti in a face declaratii. Avocatii celor trei spun ca nu au apucat sa stea de vorba cu clientii lor intre patru ochi.

Anchetatorii se scuza ca nu au conditii pentru „vorbitor” si, prin urmare, discutiile dintre Nica, Velescu, Paven si aparatorii lor se poarta in prezenta politistilor. Dintre cei trei, Aurelian Paven, caruia prietenii ii spun Relu, e personajul cel mai putin conturat pana in acest moment. Tanarul nu a avut probleme cu legea si cunoscutii spun ca era un tip linistit.

A abandonat Facultatea de Arhitectura si s-a apucat, impreuna cu Velescu, sa reconditioneze masini. Avocatul lui Relu, Cristian Sarbu, ne-a declarat ca in noaptea cand a fost retinut tanarul a dat declaratii dupa declaratii, fara sa manance nimic, desi sufera de o boala care il obliga sa se hraneasca o data la trei ore. in ultimul timp, Relu nu a mai fost audiat.

Singura lui cerere a fost sa vina un frizer sa-l tunda. Deocamdata, dorinta nu i-a fost indeplinita.

Articol de: Madalina Patra, Remus Vlad

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro