Sari direct la conținut

Iliescu somat sa demisioneze sau sa se delimiteze de PSD!

Gardianul

Implicarea presedintelui Ion Iliescu in viata interna din cadrul PSD pare sa ii deranjeze pe reprezentantii Aliantei PNL-PD, in ciuda afirmatiilor sefului statului, conform carora va chema la dezbateri si celelalte formatiuni politice.

Astfel, opozitia i-a solicitat liderului de la Cotroceni sa-si clarifice public pozitia fata de PSD si sa reintre in legalitate, fie prin demisia din functia de sef al statului, fie prin „distantarea completa“ fata de problemele partidului de guvernamant, informeaza Mediafax. In acest sens, purtatorul de cuvant al Aliantei, Calin Popescu Tariceanu, a declarat: „Alianta D.A.

PNL-PD reaminteste presedintelui ca nimic nu-l retine la Cotroceni si ca poate renunta oricand la functia de sef al statului, avand in vedere ca afectiunea lui Ion Iliescu fata de PSD si dorinta de a se reintoarce la conducerea acestui partid sunt mai puternice decat obligatia de a respecta Constitutia“.

De asemenea, el a subliniat faptul ca renuntarea la presedintia Romaniei ar reprezenta „inca un gest de onoare“ din partea lui Iliescu.

Campanie condusa de «agentul PSD»

Mai mult, reprezentantul opozitiei a precizat ca, in opinia Aliantei, „in cei patru ani de mandat, Iliescu nu a reusit sa se distanteze de pozitia de fost presedinte al PSD, desi functia de sef al statului il obliga in mod cat se poate de explicit sa renunte la orice fel de partizanat“.

Tariceanu a mai amintit ca, in timpul campaniei electorale pentru alegerile locale, seful statului „a indeplinit cu mult entuziasm functia de principal agent electoral al PSD“, desi Constitutia nu-i permitea acest lucru.

„In ciuda atentionarilor repetate adresate de PNL si PD, Presedintele Romaniei a incalcat Constitutia din prima pana in ultima zi de campanie, exprimandu-si in mod constant sustinerea fata de candidatii partidului de guvernamant“, a adaugat purtatorul de cuvant.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro