Sari direct la conținut

Incalcarea Conventiei Europene a Drepturilor Omului

Romania Libera

Oficiul pentru Comunicare Internationala si Drepturile Omului a luat act cu ingrijorare de presiunile crescande exercitate asupra presei independente din Romania de reprezentanti ai patronatelor grupurilor economice WAZ si Ringier, augmentate probabil si de influente politice.

Aceste presiuni sunt detestabile, au fost si raman condamnate de opinia publica democratica si intra in atentia institutiilor publice ori private chemate sa apere drepturile omului si libertatile democratice.

Ceea ce surprinde este ca reprezentantii grupurilor economice mentionate, desi nationali ai unor state cu stabiliment democratic solid, isi permit asemenea ingerinte nejustificate in activitatea redactionala intr-un spatiu din afara Uniunii Europene, dar in care sunt active dispozitiile Conventiei Europene a Drepturilor Omului, precum si ale instrumentelor ONU – spatiu in curs de integrare,

pentru stabilitatea si democratizarea caruia institutiile comunitare fac eforturi insemnate, evident cu sprijinul nemijlocit al cetatenilor Uniunii Europene.

Astfel, prin presiunile WAZ si Ringier in cazul jurnalistilor de la Romania libera si Evenimentul zilei se acuza violarea art. 9 din Conventie.

In stransa legatura cu libertatea presei si cu libertatea de exprimare se deschid si probleme subsidiare de dreptul muncii, concurentei – asupra carora orice instanta judiciara legal sesizata, in Romania, Elvetia sau Germania (UE), se poate pronunta, condamnand aceste abuzuri.

De aceea, interventia pentru incetarea si legala reprimare a acestui tip de abuz constituie o obligatie morala si juridica.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro