Sari direct la conținut

Incepe repartizarea computerizata a elevilor in licee

Cotidianul

Repartizarea elevilor care au promovat testele nationale in licee si scolile de arte si meserii va incepe astazi, de la ora 10.30, si va dura trei zile, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ministrul Educatiei, Alexandru Athanasiu. „Pentru cei 204.498 de elevi care au trecut testele nationale, adica 78% dintre cei care au participat la examen, exista 190.

000 de locuri in licee si 130.000 de locuri in scolile de arte si meserii“, a spus Athanasiu. Repartizarea computerizata se va face in ordinea descrescatoare a mediilor, tinandu-se cont de optiunile elevilor pentru anumite licee si specializari.

Totodata, ministrul Educatiei a mentionat ca pentru elevii care nu vor reusi sa fie repartizati va exista o a doua etapa de repartizare, intre 15 si 18 iulie. In cazul in care, totusi, vor ramane locuri neocupate, candidatii ramasi vor fi redistribuiti in perioada 22-28 iulie.

Athanasiu a precizat ca, in acest an, organizarea examenelor finale, atat a testelor nationale, cat si a bacalaureatului, s-a desfasurat in conditii foarte bune, iar, in situatia in care lucrurile nu au mers ca pe roate, vinovatii au fost repede inlocuiti si sanctionati.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro