Sari direct la conținut

Landini cumpara Tractorul Brasov in prelungiri

Ziua

Transferul proprietatii asupra actiunilor Tractorul Brasov catre concernul Landini ar putea fi semnat in aceasta saptamana, a declarat pentru Mediafax presedintele Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Mircea Ursache, dupa intalnirea cu reprezentantii grupului italian. „M-am intalnit cu reprezentantii Landini si le-am aratat ca toate solicitarile au fost indeplinite.

Problema lor era forma sub care se va aproba in Parlament ordonanta privind privatizarea Tractorul”, a explicat Ursache. Desi contractul de privatizare a uzinei a fost semnat la sfarsitul anului trecut, transferul de proprietate a intarziat intrucat cumparatorul a cerut prelungirea termenului pentru a fi sigur ca sunt respectate toate preconditiile contractuale.

Saptamana trecuta, legea de aprobare a ordonantei privind privatizarea Tractorul a obtinut votul deputatilor intr-o forma apropiata de cea de la Senat. Actul normativ va fi publicat in Monitorul Oficial in aceste zile. Societatea din Brasov a fost scutita de plata unor obligatii fata de Eximbank, precum si de alte penalitati si dobanzi aferente datoriilor bugetare.

De asemenea, AVAS va transforma in actiuni creanta detinuta la Tractorul. Actul normativ stabileste si schimbul actiunilor detinute de SIF Transilvania la Tractorul (aproximativ 158 de milioane de actiuni a 1000 de lei fiecare) cu cele detinute de Autoritatea pentru Administrarea Participatiilor Statului la Rulmentul (aproximativ 69 de milioane de actiuni a 2290 de lei fiecare).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro