Sari direct la conținut

LASK, făcută knockout în ultimul minut, la București – presa austriacă, despre victoria FCSB în Europa League la fotbal

HotNews.ro
LASK, făcută knockout în ultimul minut, la București – presa austriacă, despre victoria FCSB în Europa League la fotbal
LASK Linz / Sursă: Severin Aichbauer / AFP / Profimedia

După o luptă dură, LASK a ratat calificarea în grupele Europa League din cauza unei înfrângeri venite în ultimul moment. Presa austriacă notează dezamăgirea echipei de fotbal Lask Linz, după înfrângerea de joi în fața FCSB, în minutul 93, pe Stadionul Steaua din București.

Austriecii au primit un gol care i-a descalificat. A fost încă un eșec pentru Linz, după trei înfrângeri în ligă, notează pagina online a televiziunii austriece, ORF. Asta înseamnă că LASK va juca în Conference League, în toamnă, după remiza 1-1 din prima manșă. Tragerea la sorți are loc vineri.

În ciuda multor ocazii, LASK a părăsit terenul învinsă în România, deoarece căpitanul FCSB, Darius Olaru, a marcat puternic peste portarul LASK, Jörg Siebenhandl, asigurând astfel o victorie de ultim moment, remarcă ORF.at.

„LASK nu a putut profita de oportunități”

„Aceasta înseamnă că românii pot aștepta cu nerăbdare o primă de intrare în Europa League de 4,31 milioane de euro, în timp ce LASK mai are 3,17 milioane de euro pentru a concura în Conference League, a treia cea mai mare competiție europeană de cluburi”.

Publicația Kurier.at mai scrie că „LASK nu a putut profita de oportunități”. „Pe arena plină și cu multă atmosferă, gazdele, care în șase meciuri câștigaseră o singură dată în ligă, au început cu mai mult elan spre poartă. Dar Linz a avut cele mai mari șanse. Deși românii au ieșit după pauză mult mai agresiv, LASK a avut din nou șanse mai mari să preia conducerea. Dar șuturile lui Taoui și Usor nu i-au adus golul, din nefericire pentru echipa din Linz. În minutul 93, Darius Olaru a pătruns în suprafața de pedeapsă din stânga și a trimis puternic mingea sub transversală.“

Thomas Darazs, antrenorul LASK, a declarat la finalul meciului din 29 august: „Sunt cu adevărat incredibil de dezamăgit și puțin supărat că nu am reușit să înscriem acest gol stupid. Echipa mea s-a apărat foarte disciplinat și bine, până în ultimul moment. Nu am luat întotdeauna decizia corectă, cu ultima pasă sau lovitură. Atitudinea, inima, pasiunea, disciplina tactică erau însă, toate, acolo. Adversarul a marcat un gol dintr-un efort individual. Mi-aș dori și eu asta, cândva, chiar dacă nu o facem împreună, ca un colectiv.”

Iar jucătorul LASK, Valon Berisha, a spus, pentru Nachrichten.at: „Este greu, investim atât de mult și facem un joc grozav. Am fost echipa mai bună în ambele meciuri. E greu să procesezi eșecul. Ne-am dorit atât de mult să ajungem în Europa League. Trebuie să învățăm din asta, dar este foarte dureros. Așa e fotbalul, trebuie să acceptăm și măcar jucăm internațional. Mâine trebuie să ne ridicăm și așteptăm asta cu nerăbdare.” LASK nach Last-Minute-Treffer von Bukarest nur in der Conference-League | Nachrichten.at

În România, reacțiile au fost mult mai impetuoase, lucru firesc în contextul victoriei. Pe alocuri însă, acestea au luat o altă turnură, politică. Victoria din sport a fost savurată de fani ca o revanșă pentru umilința românilor de a nu fi fost primiți integral, în spațiul Schengen, lucru datorat opunerii ferme a premierului austriac. Iar meciul în sine a fost și el folosit ca oportunitate de afișare și interviuri. De data aceasta, din partea premierului român, candidat oficial la alegerile pentru președinția României, din partea Partidului Social Democrat.

INTERVIURILE HotNews.ro