Sari direct la conținut

Legiunea straina si trupele SEAL se imbraca din Romania

Ziarul

O firma privata din Iasi exporta echipamente speciale pentru militarii de profesie din Legiunea Straina si pentru celebrele trupe de comando americane SEAL. Un echipament militar realizat la Iasi ajunge sa coste pana la 10.000 de euro.

Echipamentele „antikalasnikov“, realizate intr-o fosta hala a SC Tehnoton, fac adevarate furori pe piata echipamentelor militare din Occident.

Firma ieseana Motexco a obtinut contracte pentru realizarea unei game variate de echipamente de lupta de la faimoasele sepci de camuflaj, purtate de soldatii americani in Irak, si pana la costume antifoc, uniformele Legiunii Straine si costume de protectie antinucleara.

„Printre produsele noastre se afla un echipament «antikalasnikov», de fapt un covor special blindat care poate fi montat in cockpitul avioanelor, ce asigura o protectie de 9 mm. Totodata, mai producem veste de lupta pentru Legiunea Straina, berete si sapci de camuflaj pentru desert, toate la un standard extrem de ridicat.

O singura cusatura daca nu este cum trebuie, se poate risca viata unui om“, a declarat Catalina Spighel, director general al firmei iesene.

10.000 DE EURO COSTUMUL

Cel mai spectaculos produs al firmei iesene si cel mai cerut pe piata este costumul de protectie impotriva atacurilor chimice, bacteriologice si nucleare, realizat dintr-un material imbibat cu pulberi carbonice. Un astfel de costum costa peste 10.000 de euro. „Avem contracte cu trupele NATO, cu Legiunea Straina dar si cu unitatile specializate din Romania.

Asta dovedeste ca si in Romania se pot face lucruri de calitate“, a mai spus Spighel.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro