Sari direct la conținut

Liberalii vor si presedinte, si premier

Evenimentul Zilei

In PNL au inceput pe fata luptele pentru obtinerea postului de premier. Comitetul de conducere al organizatiei Bucuresti a decis in unanimitate, miercurea trecuta, sa adreseze o scrisoare interna sefului liberalilor, Theodor Stolojan, in care ii cere direct si abrupt ca premierul Aliantei sa provina de la PNL, si nu de la PD.

Totodata, organizatia ii solicita lui Stolojan si conducerii executive a PNL sa nu ia nici o decizie in privinta nominalizarii premierului inainte de a consulta si Delegatia Permanenta a partidului, din care fac parte toti sefii de filiale.

Organizatia Bucuresti vrea sa-si ia masuri de precautie inainte ca Stolojan sa se inteleaga in particular cu Basescu asupra nominalizarii lui Videanu sau a altui membru PD.

Scrisoarea adresata lui Stolojan contine si argumentele pentru care premierul ar trebui, in viziunea organizatiei, sa apartina PNL.

Iata citeva dintre argumentele filialei conduse de Ludovic Orban: intotdeauna, intr-o coalitie, premierul provine de la partidul mai puternic, iar in cazul Aliantei, PNL este mai bine cotat ca PD; este de preferat ca alternativa la actuala guvernare social-democrata sa nu fie un guvern condus tot de un social-democrat; programul de guvernare care are puternice influente liberale trebuie pus in

aplicare de un liberal; un premier al acestui partid ar cistiga mai multe voturi din partea electoratului Aliantei care se compune numeric din mai multi votanti ai PNL.

De mentionat ca aceasta scrisoare a fost semnata de seful organizatiei, Ludovic Orban (perceput in PNL ca fiind un apropiat al omului de afaceri Dinu Patriciu), vicepresedinti, sefii filialelor de sectoare, dar si de primarii Aliantei (membri ai echipei lui Basescu).

Intilnire Stoica-Patriciu

Anterior acestei scrisori, mai multi membri ai PNL incercau, prin metode subterane, sa-l convinga pe Stolojan sa nu cada la o intelegere cu Basescu inainte de alegeri, pentru ca partidul cu cei mai numerosi parlamentari (care se presupune ca va fi PNL) sa desemneze premierul, principiu prevazut in protocolul Aliantei.

Principala purtatoare a acestui mesaj este gruparea Patriciu care face din ce in ce mai multe demersuri pentru a atrage sustinatori ai teoriei ca premierul trebuie sa fie de la PNL.

Astfel, Dinu Patriciu a avut de curind, potrivit unor surse din partid, o intrevedere cu Valeriu Stoica (considerat rivalul sau dupa ce l-a indepartat de la conducerea PNL), in care se pare ca l-a convins sa faca diligente pe linga Stolojan pentru a accepta varianta unui premier PNL.

Intrebat despre aceasta situatie tensionata din partid, pornind de la scrisoarea organizatiei Bucuresti, Stolojan a ignorat cu totul subiectul si a recitat din sloganurile Aliantei. “Indiferent din ce partid va fi candidatul la functia de prim-ministru, el va fi premierul Aliantei D.A.

Atit PNL, cit si PD sint doua partide puternice, partenere intr-o alianta”, a fost raspunsul liderului liberal, expediat prin reprezentantul Biroului de presa al PNL.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro