Sari direct la conținut

Lista lui Guest

Romania Libera

Pe parcursul misiunii sale la Bucuresti ambasadorul SUA, Michael Guest, a folosit un mod aparte de a transmite mesaje publice („coruptie endemica”, „faliment moral”, „conturile din banci” s.a.), pentru stilul sau direct, pe sleau, fiind acuzat adesea de varfurile politice ale Romaniei ca isi depaseste atributiile diplomatice.

Interventiile sale publice au constituit insa adevarate declaratii politice, care reprezentau si pozitia administratiei americane.

La incheierea misiunii sale in Romania, cu ocazia intalnirii oficiale cu Ion Iliescu ambasadorul Guest i-a inmanat presedintelui o lista cu nume celebre din toate domeniile (dar mai ales din zona politica si din spatele cortinei), care invart afaceri „grele” si isi plimba banii in paradisurile fiscale.

Banuiam noi demult ca in spatele declaratiilor sale ambasadorul Guest avea documente imbatabile. In aceasta privinta SUA au experienta in a cauta sursa banilor murdari.

Lista lui Guest a creat ceva panica la Cotroceni. Ion Iliescu ar taia in carne vie daca pe lista n-ar figura si apropiati de-ai sai, carora le-a luat apararea de-a lungul timpului. De altfel ceea ce s-a intamplat pana acum in PSD s-a desfasurat dupa maniera „vedeti-va de treaba!”. Si si-au vazut.

Michael Guest i-a lasat in palme lui Ion Iliescu jaratic. Il frige, dar nu stie ce sa faca cu el. Incotro sa-l arunce?

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro